Σε ρυθμούς Στέφανου Τσιτσιπά

Τη νίκη του με 2-1 στο τάι μπρέικ του 3ου σετ (6-7, 6-2, 7-6) επί του αυστριακού Ντομινίκ Τιμ πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στον τελικό των τελικών, Nitto ATP Finals κατακτώντας την κορυφή του κόσμου. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σήκωσε το κύπελλο μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα τένις, που διάρκεσε 2 ώρες και 35 λεπτά, σήμερα 17/11/2019, και που ενθουσίασε τους 20.000 θεατές που κατέκλυσαν το O2 arena, στο Λονδίνο.

Σε ηλικία μόλις 21 ετών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο νεαρότερος νικητής των ATP Finals τα τελευταία 18 χρόνια. Ο τίτλος του πρωταθλητή των ATP Finals είναι ο μεγαλύτερος που έχει κατακτήσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς μέχρι σήμερα. Αυτός δε ήταν ο ένατος τελικός καριέρας για τον Έλληνα πρωταθλητή, έχοντας κερδίσει έως τώρα τους τέσσερις.

Χάρη στη συνολική παρουσία και τις επιδόσεις του στο συγκεκριμένο τουρνουά, ο Τσιτσιπάς θα φύγει από το Λονδίνο με 1300 βαθμούς ATP πλησιάζοντας σε απόσταση 400 βαθμών τον 5ο της κατάταξης Ντανίλ Μεντβέντεφ, ενώ θα προσθέσει στο λογαριασμό του το ποσό των 2,6 εκ. δολαρίων.

Στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρει: “Με τη μεγαλειώδη νίκη σου, αποτέλεσμα του απαράμιλλου ταλέντου σου και της αδάμαστης θέλησής σου, από την μια πλευρά πιστοποίησες ότι πλησιάζεις, ολοένα και περισσότερο, στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Και, από την άλλη πλευρά, απέδειξες, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και όχι μόνο, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας”.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη