Σε εξέλιξη ο τρύγος στη Σαντορίνη

Παραλαβή σταφυλιών στο οινοποιείο Βενετσάνου με τον Νίκο Ζώρζο (εδώ με την ιδιότητα του οινοποιού) και τη Μερόπη Παπαδοπούλου του Οινοχόου της Καθημερινής να συζητούν για την ποιότητα των σταφυλιών. Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

Λίγο καθυστερημένα φέτος, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ξεκίνησε ο τρύγος στη Σαντορίνη αλλά πλέον ο αμπελοοινικός κόσμος του νησιού κινείται σε “ρυθμούς βεντέμας”.

Η παραγωγή φέτος είναι πολύ καλή τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και ποσότητας, καθώς και ο καιρός ευνόησε τη φετινή σοδειά. Το ράλυ τιμών για τα σταφύλια, των τελευταίων ετών, φέτος δεν συμβαίνει. Οι τιμές κινούνται σε επίπεδα που εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα των σαντορινιών κρασιών στις διεθνείς αγορές, που έχουν δυστροπήσει με τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών των παρελθόντων ετών. Σημαντικό είναι επίσης ότι φαίνεται να έχει προκριθεί η σταθερότητα στην τιμή αγοράς των σταφυλιών, ανεξάρτητα από το μέγεθος της παραγωγής κάθε χρονιάς, ενώ βρίσκεται σε καλό δρόμο και η καθιέρωση ποιοτικών κριτηρίων για τη διαμόρφωση της τιμής.



Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη