Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για λιανεμπόριο, κομμωτήρια και εκκλησίες

Το πρωί της Παρασκευής 11/12 θα γίνουν οι ανακοινώσεις που αφορούν τη λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των εκκλησιών, κατά την προσεχή εορταστική περίοδο. Η τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 και σε αυτήν θα συμμετάσχει και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να παρουσιαστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο κος Πέτσας ξεκαθάρισε πως “είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε ένα άνοιγμα όπως ενδεχομένως να το είχαν φανταστεί πολλοί”. Όπως είπε,το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει πολύ υψηλό, δεν πέφτουν τα κρούσματα με τον ρυθμό που θα θέλαμε, ούτε αποσυμφορίζεται το Σύστημα Υγείας με τον ρυθμό που θα θέλαμε μετά από πέντε εβδομάδες lockdown. “Οι επιστήμονές μας είναι πάρα πολύ επιφυλακτικοί για οποιαδήποτε περαιτέρω άνοιγμα”, συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε, “οι εικόνες Harrods στην Αγγλία ή οι εικόνες που είδαμε στη Γαλλία είναι “καμπανάκια” για όλες τις χώρες της Ευρώπης” κι έκανε επίσης αναφορά στο παράδειγμα της Γερμανίας, όπου “η καγκελάριος με ένα δραματικό διάγγελμα ανακοίνωσε το κλείσιμο των καταστημάτων του λιανεμπορίου λίγο πριν τις γιορτές”. Γιατί, όπως είπε, όλοι φοβούνται στην Ευρώπη ότι οι εικόνες αυτές μπορεί να μεταφραστούν μέσα σε μια βδομάδα ή δέκα μέρες σε ένα τρίτο κύμα. “Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτό να συμβεί στην Ελλάδα. Άρα καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν”, τόνισε.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη