Σαντορίνη: Δελφίνι στην παραλία του Άη Γιώργη

Τελευταία ενημέρωση: Το δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό το πρωί της Δευτέρας 11/1

Φωτογραφία: Ανδρέας Βλάχος

Νεότερη ενημέρωση 11/1 – ώρα 11:00
Τελικά το δελφίνι δεν τα κατάφερε. Νωρίς σήμερα το πρωί ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Θήρας ότι βρέθηκε νεκρό στην παραλία του Περίβολου, κοντά στην περιοχή που κινούταν χθες το απόγευμα. Ενημερώθηκε ο Δήμος και ο κτηνίατρος του Επαρχείου, ώστε να δρομολογηθεί η υγειονομική του ταφή.

Δύο νεαρά δελφίνια, κοντά στην ακτή του Άη Γιώργη, στον Περίβολο, αντίκρισαν νωρίς σήμερα (10/1) το απόγευμα περιπατητές στην παραλία. Το ένα, το πιο μικρό, βρήκε γρήγορα ξανά τον δρόμο του προς τα βαθιά. Το πιο μεγάλο όμως έβγαινε όλο και προς τα έξω, με τα κύματα να το εγκλωβίζουν κοντά στην ακτή, σε βάθος μισού περίπου μέτρου.

Ενώ προσπαθούσαν να το οδηγήσουν ξανά μέσα στη θάλασσα, αναζήτησαν συμβουλές από το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών “Αρίων” και στη συνέχεια ειδοποίησαν -ως πιο ειδικούς- το Λιμενικό, δύτες και τον πρόεδρο των ψαράδων, ενώ ενημερώθηκε και το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος”.

Οι δύτες που έσπευσαν, κατάφεραν με την παρουσία τους μέσα στη θάλασσα να το απομακρύνουν στα 40 περίπου μέτρα από την ακτή, σε βάθος 1,60 μ. Σύμφωνα με τον δύτη Δημήτρη Καμπανό, της Dive in Action, που βρέθηκε στο σημείο, πρόκειται για νεαρό ζωνοδέλφινο, μήκους περίπου 1,40 μ., το οποίο δεν είχε σημάδια τραυματισμού, ήταν όμως νωθρό, πιθανόν από κούρασή ή από ασθένεια. Οι κινήσεις του ήταν απολύτως φιλικές και όσο αυτό πήγαινε προς τα μέσα γίνονταν πιο ζωηρές. Το ίδιο και οι ανάσες του που του επέτρεπαν να μένει περισσότερη ώρα μέσα στο νερό, μέχρι που, καθώς νύχτωνε, χάθηκε από το οπτικό τους πεδίο.

Σύμφωνα με τον “Αρίωνα”, η απώθηση και παραμονή του δελφινιού στα ανοικτά είναι πολύ αισιόδοξο μήνυμα για την επιβίωσή του. Μένει να φανεί ίσως αύριο το πρωί αν θα ξαναεμφανιστεί στην περιοχή ή -κόντρα στον καιρό- θα έχει καταφέρει να βρεθεί σε πιο βαθιά νερά.

Βίντεο και περισσότερες φωτογραφίες των δύο δελφινιών έχει ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κος Ανδρέας Βλάχος.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη