Παραμένει στην “πορτοκαλί λίστα” της Βρετανίας η Ελλάδα

Στην πορτοκαλί λίστα της Βρετανίας παραμένει η Ελλάδα, καθώς η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε χθες να μην εντάξει καμία νέα χώρα στην πράσινη λίστα της. Αντίθετα,  μετέφερε και την Πορτοκαλία από την πράσινη στην πορτοκαλί, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού και του κινδύνου από μια μετάλλαξη της ινδικής παραλλαγής που έχει εντοπιστεί εκεί, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Η βρετανική κυβέρνηση μετέφερε επίσης άλλες επτά χώρες από την πορτοκαλί στην κόκκινη λίστα. Πρόκειται για το Αφγανιστάν, το Μπαχρέιν, την Κόστα Ρίκα, την Αίγυπτο, τη Σρι Λάνκα, το Σουδάν και το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Όλες οι αλλαγές θα ισχύουν από την Τρίτη 8 Ιουνίου, ώρα 04:00.

“Χρειάζεται λίγη υπομονή”, πρόσθεσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ρισκάρει την επόμενη φάση χαλάρωσης των μέτρων, που προβλέπεται να γίνει στις 21 Ιουνίου.

Τα ταξίδια στις χώρες που χαρακτηρίζονται “κόκκινες” ή “πορτοκαλί” δεν απαγορεύονται, όμως αποθαρρύνονται. Χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν από αυτές θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους για 10 ημέρες και να υποβληθούν δύο φορές σε διαγνωστικό τεστ.

Οι εταιρείες επικρίνουν τη βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι είναι υπερβολικά επιφυλακτική και επισημαίνουν ότι η αύξηση στα ποσοστά των εμβολιασμών και τα τεστ μπορούν να καταστήσουν ασφαλές το ταξίδι.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη