Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Ρητές συστάσεις για πιστή εφαρμογή των διατάξεων περί ευζωίας των ιπποειδών

Αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες

Σαφείς εντολές για πιστή εφαρμογή των διατάξεων περί ευζωίας των ζώων και ιδιαίτερα των ιπποειδών κατά τη μεταφορά τους, έδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥπΑΑΤ, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό κακοποίησης γαϊδάρου στον Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων.

Ο Υφυπουργός προχώρησε σε ρητές και αυστηρές συστάσεις προς όλες τις συναρμόδιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όσους δεν συμμορφώνονται με την ισχύουσα σχετική εθνική και ενωσιακή νομοθεσία καθώς και με τις σχετικές εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί από το ΥπΑΑΤ.

Ως προς το συγκεκριμένο συμβάν, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΥπΑΑΤ, από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση κινητοποίηση και επικοινωνία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών του και αυστηρή τήρηση των προβλεπομένων διαδικασιών. Εντός της ημέρας, το τραυματισμένο ζώο θα επανεξεταστεί από εξειδικευμένο κτηνίατρο για ιπποειδή (ιππίατρο) προκειμένου να του παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή περίθαλψη.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη