Εκσυγχρονισμός του συστήματος χορήγησης ταινιών ελέγχου οίνων ΠΟΠ

Από τις χάρτινες ταινίες ελέγχου στο QR Code, μέσω του οποίου οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση στην πληροφορία

Τις δυνατότητες της τεχνολογίας αξιοποιεί ο τομέας του κρασιού ανοίγοντας νέους δρόμους στη ψηφιακή εποχή. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα η γενική γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, το σύστημα ελέγχου των ΠΟΠ κρασιών της χώρας εκσυγχρονίζεται.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο προχώρησε στη σύσταση ομάδας εργασίας με στόχο τη διερεύνηση εκσυγχρονισμού του συστήματος χορήγησης ταινιών ελέγχου οίνων ΠΟΠ, μέσω της διασύνδεσης των υφισταμένων διαδικασιών και ψηφιακών συστημάτων του υπουργείου (αμπελουργικό μητρώο, δήλωση συγκομιδής, δήλωση παραγωγής, δήλωση αποθεμάτων) με νέα ηλεκτρονική διαδικασία κατάταξης οίνων ΠΟΠ και ενός νέου ολοκληρωμένου συστήματος σήμανσης οίνων ΠΟΠ.

Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και όπως ανακοίνωσε η κα Καλογήρου “ο τομέας του κρασιού αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας εισέρχεται πλέον στη ψηφιακή εποχή. Από τις αναχρονιστικές χάρτινες ταινίες ελέγχου ΠΟΠ οίνων περνάμε στο QR Code, μέσω του οποίου οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση στην πληροφορία”. Πρόσθεσε επίσης, ότι “τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση της ΚΕΠΟ και από εκεί και πέρα μπαίνουμε στο στάδιο υλοποίησης”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη