Δήμος Θήρας: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2023

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Θήρας για το 2023 ενέκρινε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 22/2 το Δημοτικό Συμβούλιο. Είχε προηγηθεί η έγκρισή του και από τη Δημοτική Επιτροπή Τουριστικής Προβολής.

“Κυρίαρχος στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε δράσεις ώστε να καθιερωθεί η Σαντορίνη ως προορισμός πολυτελείας, γεγονός που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική οικονομία και την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 324.200 ευρώ, όπως καταγράφηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης και δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

1. Διοργάνωση εκδήλωσης με αντικείμενο τον τουρισμό πολυτελείας

Η εκδήλωση αυτή προσδιορίζεται χρονικά στις 29 με 30 Απριλίου και 1η Μαΐου, ώστε εκτός των άλλων να αποτελέσει γέφυρα σύνδεσης της τουριστικής περιόδου του Πάσχα με αυτήν του καλοκαιριού. Προγραμματίζεται η πραγματοποίηση αρκετών events μέσω των οποίων θα προβληθούν τα σημαντικά επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν το τουριστικό προϊόν της Σαντορίνης.

Θα δοθεί έμφαση στον πολιτιστικό πλούτο του νησιού, στη γεωμορφολογική του μοναδικότητα (Καλντέρα, ηφαίστειο), στην ποιότητα των υπηρεσιών του, στη γαστρονομία, στις εναλλακτικές τουριστικές εμπειρίες.

Θα προσκληθούν να συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες, καταξιωμένες διεθνώς στον τομέα των υπηρεσιών του τουρισμού πολυτελείας.

Απώτερος στόχος είναι η εκδήλωση αυτή να γίνει επαναλαμβανόμενη σε ετήσια βάση, ώστε να μετεξελιχθεί σε θεσμό και να καθιερώσει τη Σαντορίνη ως κορυφαίο προορισμό του τουρισμού πολυτελείας.

Πρόθεση του Δήμου είναι να κινητοποιηθεί το σύνολο της σαντορινιάς επιχειρηματικότητας, οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι.

Εγγεγραμμένη πίστωση στον Δημοτικό Προϋπολογισμό του 2023: 37.000 €.

2. Παρουσία του Δήμου Θήρας στις μεγάλες παραδοσιακές τουριστικές αγορές, μέσα από online διαφημιστικές καμπάνιες, των οποίων τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα και ως εκ τούτου παρέχουν μεγάλο βαθμό ευελιξίας.

Εγγεγραμμένη πίστωση στον Δημοτικό Προϋπολογισμό του 2023: 10.000 €.

3. Εγκρίνει, στα πλαίσια της online προβολής των νήσων μας  την ενίσχυση της επιδραστικότητας και της απήχησης του τουριστικού Portal του Δήμου Θήρας santorini.gr.  Θα ανανεωθεί η σύμβαση για την παραγωγή νέου ψηφιακού υλικού και αυτήν για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών υποστήριξης της λειτουργίας του site και των social media που το υποστηρίζουν.

Εγγεγραμμένη πίστωση στον Δημοτικό Προϋπολογισμό του 2023: 30.000 €

4. Ανάθεση για τη δημιουργία 12 βίντεο, μέσω των οποίων θα προβάλλεται το τουριστικό προϊόν της Σαντορίνης με τρόπο διακριτό για κάθε μήνα του έτους. Το σενάριο των βίντεο θα πατάει σε δύο κυρίως άξονες:

α) Σαντορίνη, νιώσε σαν ντόπιος (Santorini feellikeLocal)
β) Σαντορίνη, το πολύτιμο πετράδι του Αιγαίου (Santorini the Luxurygem of Aegean Sea). 

Τα βίντεο θα εμπλουτίσουν το κανάλι YouTube του τουριστικού portal του Δήμου santorini.gr.

Εγγεγραμμένη πίστωση στον Δημοτικό Προϋπολογισμό του 2023: 24.000 €.

5. Παρουσία του Δήμου Θήρας σε σημαντικές διεθνείς και εγχώριες τουριστικές εκθέσεις, μέσω της συμμετοχής του εντός των περιπτέρων του ΕΟΤ ή και με αυτόνομη παρουσία όπου αυτό απαιτείται.

Ο αρχικός προγραμματισμός περιλαμβάνει τη συμμετοχή με φυσική παρουσία στις παρακάτω εκθέσεις:

1) INTERNATIONAL TOURISMUS BORSE 2023 (ITB) στο Βερολίνο, 7-9 Μαρτίου 2023.
2) Travel Expo CYPRUS, Λευκωσία 21-23 Απριλίου.
3) Salon Mondial du Tourisme 2023 στο Παρίσι Γαλλίας, 16-19 Μαρτίου 2023 και σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας χώρου από την διοργανώτρια εταιρεία Παροχή Υπηρεσίας για τη Συμμετοχή στην έκθεση IFTM TOP RESA 2023 στο Παρίσι Γαλλίας, 3-5 Οκτωβρίου 2023.
4) ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 9-17 Σεπτεμβρίου 2023.
5) World Travel Market 2023 στο Λονδίνο Αγγλίας, 6-8 Νοεμβρίου 2022 (WTM 2023).
6) Philoxenia, Νοέμβριος 2023.
7) Athens International Tourist & Culture Expo 2023 στηνΑθήνα, Νοέμβριος 2023.

Εγγεγραμμένη πίστωση στο Δημοτικό Προϋπολογισμό του 2023: 74.400 €.

Για την αρτιότερη παρουσία του Δήμου θα τυπωθεί νέο και θα επανεκτυπωθεί έντυπο προωθητικό υλικό σε τέσσερις γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά). Τα έντυπα θα αφορούν: το γενικό φυλλάδιο και τρία θεματικά φυλλάδια (πολιτισμός δραστηριότητες, γαστρονομία- θαλάσσιος τουρισμός-οινοτουρισμός).

6. Συνέχιση της προβολής της Σαντορίνης με προσεγμένες καταχωρήσεις σε inflight και outflights (εντός των αεροδρομίων) έντυπα ευρύτατης κυκλοφορίας. Στοχεύοντας και πάλι στο ελληνικό κοινό αλλά και στους διερχόμενους ξένους επισκέπτες της Αθήνας, θα γίνει διαφημιστική καμπάνια σε επιλεγμένους πολυσύχναστους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας.

Εγγεγραμμένη πίστωση στο Δημοτικό Προϋπολογισμό του 2023: 74.400 €.

7. Επανάληψη σημαντικών πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, διεθνούς εμβέλειας, οι οποίες προβάλλουν το νησί.

8. Ανάθεση συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ενίσχυση του ποιοτικού τουρισμού με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης της Σαντορίνης.

Εγγεγραμμένη πίστωση στον Δημοτικό Προϋπολογισμό του 2023: 74.400 €.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη