2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη – Η αποφασιστική κίνηση

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα προσπαθούν να εντάξουν στο τουριστικό τους χαρτοφυλάκιο τη γαστρονομία.

Είναι κοινά παραδεκτό όμως ότι αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί, σε ένα μεγάλο βαθμό στη Σαντορίνη, με αποτέλεσμα σήμερα να διεκδικεί μία θέση ανάμεσα στους πλέον γνωστούς γαστρονομικούς προορισμούς. Τα αγροτικά προϊόντα του νησιού (φάβα, τοματάκι) και κυρίως το κρασί έχουν συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση αυτής της εικόνας.

Το 2013, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, ανακηρύχτηκε ως ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ και έτσι γίνεται το επόμενο και αποφασιστικό βήμα προκειμένου να κεφαλαιοποιηθεί η προσπάθεια πολλών ετών και επιπλέον η Σαντορίνη να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια εποχή που ο τουρισμός αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα για την οικονομία της χώρας συνολικά.

Tο 2013 ως ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ στρέφει ήδη τα φώτα της δημοσιότητας στη Σαντορίνη. Στο χέρι όσων αγαπούν τη Σαντορίνη είναι να τα διατηρήσουν ανοικτά όλο το χρόνο.

https://www.facebook.com/Santorini2013

 

ΤΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ 2013

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη