Σαντορίνη: Με σειρά προτεραιότητας η κάλυψη θέσεων στους παιδικούς σταθμούς μέσω voucher

Η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα “Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης 2023-2024” ξεκίνησε χθες 20 Ιουνίου και θα είναι σε εξέλιξη μέχρι τις 11 Ιουλίου, ώρα 23:59.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος, οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους των voucher για την εγγραφή των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ), θα αναρτηθούν στις 25 Ιουλίου.

Με ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας του Δήμου Θήρας ενημερώνει πως η επιλογή παιδιών για την κάλυψη των θέσεων μέσω αξίας τοποθέτησης (voucher) θα γίνεται μετά τα οριστικά αποτελέσματα, με τηρούμενη σειρά προτεραιότητας υποβολής του voucher στην ειδική πλατφόρμα https://polsantorini.intellisoft.gr

Στα αρχεία “Δημιουργία Λογαριασμού Χρήστη” και “Οδηγίες για τη χρήση του Preschool” (σελ. 23-28) υπάρχουν οδηγίες για την υποβολή της αξίας τοποθέτησης (voucher). Σημειώνεται ότι οι γονείς που υπέβαλαν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς, κατά την περίοδο 10-31/5, είναι ήδη χρήστες της εφαρμογής.

Περαιτέρω ορίζεται πως τα υποχρεωτικά απαραίτητα δικαιολογητικά υποβολής στην ηλεκτρονική εφαρμογή είναι τα εξής:
1. Αξία τοποθέτησης voucher σε αρχείο pdf
2. Κατάσταση υγείας του παιδιού, συμπληρωμένη απαραιτήτως από παιδίατρο. Tο έντυπο χορηγείται από το γραφείο του Οργανισμού ή από την ιστοσελίδα του Οργανισμού ή από τα Χρήσιμα έγγραφα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Οι γονείς που είχαν υποβάλει αίτηση μοριοδότησης έως 31/5/2023, μπορούν να ανεβάσουν στην εφαρμογή το ίδιο έγκυρο συμπληρωμένο, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο έντυπο από την/τον παιδίατρο.
3. Φωτοαντίγραφο από το βιβλιάριο υγείας του παιδιού (μόνο τα στοιχεία και τα εμβόλια).
4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου 6μήνου), όπου θα εμφανίζεται απαραιτήτως το παιδί, για το οποίο γίνεται η αίτηση. Οι γονείς που είχαν υποβάλει αίτηση μοριοδότησης έως 31/5/2023, μπορούν να ανεβάσουν στην εφαρμογή το ίδιο.

Για τα δικαιολογητικά 1, 2, 3 δείτε υποδείγματα εδώ.

Προσοχή! Υποβολές στην εφαρμογή που δεν θα έχουν την αξία τοποθέτησης (voucher) σε μορφή pdf θα απορρίπτονται!

Προσοχή! Θα πρέπει να υποβάλετε οπωσδήποτε το voucher και όχι την εκτύπωση που δείχνει ότι λάβατε voucher! Στην ειδική εφαρμογή για τα οριστικά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ, που συνδέεστε με τους κωδικούς taxisnet του αιτούντος γονέα, όταν πατήσετε στο πλαίσιο που αναγράφει: “εκτύπωση voucher” αυτόματα αποθηκεύεται στη συσκευή σας το αρχείο pdf με την αξία τοποθέτησης (voucher). Αυτό είναι το voucher που πρέπει να υποβληθεί!

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη