Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας: Επαφές για επίκαιρα ζητήματα της Σαντορίνης

Επαφές με τον βουλευτή Κυκλάδων Μάρκο Καφούρο και με τον επικεφαλής της Θηραϊκής Πολιτείας Νίκο Ζώρζο είχαν τις τελευταίες ημέρες τα μέλη του ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας.

Κατά τη συνάντηση με τον κο Καφούρο, την Παρασκευή 21/7, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη Σαντορίνη και επισημάνθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας και θωράκισης του νησιού από την Πολιτεία. Ειδικότερα, τονίστηκε η ανάγκη επιτάχυνσης του στρατηγικού σχεδιασμού, καθώς και η εφαρμογή του ειδικού πολεοδομικού σχεδιασμού. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα του τουρισμού και συμφωνήθηκε η από κοινού κατάρτιση σχεδίου δράσης με στόχο την επιτυχή υλοποίηση της προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος της Σαντορίνης και των Κυκλάδων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

Στη συνάντηση με τον κο Ζώρζο, την Κυριακή 23/7, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου έθεσαν υπόψη του το υπόμνημα με τις θέσεις τους περί νησιωτικότητας, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το πιλοτικό πρόγραμμα στρατηγικού σχεδιασμού που είχε εξαγγείλει το 2020 ο Πρωθυπουργός για τη Σαντορίνη και συμφωνήθηκε η ανάγκη επίσπευσης των ενεργειών με σκοπό την ολοκλήρωσή του.

Ο κος Ζώρζος εξέφρασε την άποψη ότι η Σαντορίνη πρέπει να εξαιρεθεί από τις στρατηγικές επενδύσεις και ότι τα κίνητρα για επενδύσεις πρέπει να αφορούν μόνο τον εκσυγχρονισμό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούν. Τόνισε δε τη σημασία που έχει η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του τοπίου, καθώς η Σαντορίνη αποτελεί έναν γεωμορφολογικά ιδιαίτερο τόπο, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για τη βιωσιμότητα του τόπου, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

“Η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε πνεύμα σύμπνοιας. Αναγνωρίστηκε η ανάγκη να υπηρετηθεί από όλους, Δήμο και επαγγελματικούς φορείς, μια καλοδουλεμένη στρατηγική για την πορεία του νησιού στο μέλλον,” σημειώνει σε ανάρτησή του ο κος Ζώρζος.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη