Εγκατάσταση SeaTrac σε παραλίες της Σαντορίνης

Σε δύο παραλίες του νησιού έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί το σύστημα SeaTrac που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικές δυσκολίες να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα. Αποτελεί επίσης ένα βοηθητικό εργαλείο για τις οικογένειες και τους φροντιστές τους, καθώς μπορούν να απολαύσουν πιο εύκολα την θάλασσα μαζί με τους αγαπημένους τους.

Το πρώτο SeaTrac είναι τοποθετημένο στην αρχή της παραλίας της Περίσσας (Κολάδα) και για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν, έχει τοποθετηθεί ειδικό αποδυτήριο για ΑμεΑ, καθώς και ειδικές πινακίδες για θέση στάθμευσης κοντά στην ξύλινη ράμπα πρόσβασης από τον δρόμο έως το SeaTrac.

Το δεύτερο SeaTrac βρίσκεται στην παραλία του Καμαρίου, τοποθετημένο βόρεια του El Greco, με τις ανάλογες παροχές.

Η εγκατάσταση έγινε από εξειδικευμένους τεχνικούς της εταιρείας “TOBEA”, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της εταιρείας Ιγνάτιου Φωτίου, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου Θήρας, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ανδρέα Λειβαδάρου.

Επισημαίνεται στους λουόμενους που επιλέγουν την ακτή κοντά σε εγκατάσταση SeaTrac, ιδιαίτερα σε γονείς με μικρά παιδιά, πως θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων και τραυματισμών των ίδιων αλλά και των παιδιών τους. Τα δε παιδιά θα πρέπει να αποτρέπονται από το να παίζουν πάνω στον μηχανισμό, ώστε αφενός να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του και αφετέρου να αποφευχθούν ατυχήματα και τραυματισμοί.

Από τον Δήμο Θήρας έγινε γνωστό πως γίνονται προσπάθειες για την προμήθεια επιπλέον SeaTrac για τις παραλίες του νησιού, ώστε να μην αποκλείεται κανείς από τα οφέλη και την επαφή του με τη θάλασσα.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη