Σαντορίνη: Βύθιση ιστιοφόρου – Σώοι οι τρεις επιβαίνοντες

Τελευταία ενημέρωση 10/7 – ώρα 12:00

Το μεσημέρι της Τρίτης 9/7 ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ακυβερνησία, λόγω εισροής υδάτων ενός ιστιοφόρου σκάφους σημαίας St Kitts & Navis, με τρεις επιβαίνοντες (έναν υπήκοο Γαλλίας και δύο υπηκόους Τουρκίας), στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ν.μ. ΒΑ της Σαντορίνης.

Διαφήμιση

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν το επιβατηγό-λάντζα “ΜΑΙΣΤΡΟΣ” και το ταχύπλοο σκάφος “ΤΡΑΝΣΦΕΡ”, με επιβαίνοντες στελέχη του Λιμενικού, ενώ στην περιοχή βρισκόταν ήδη το ταχύπλοο “ΤΡΑΝΚΙΛΟ”. Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε, με τους επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο “ΤΡΑΝΣΦΕΡ” και μεταφέρθηκαν στο Αμμούδι.

Το ιστιοφόρο πήρε κλίση και τελικά βυθίστηκε, ενώ στην περιοχή μετέβη το ταχύπλοο “ΘΟΗ” με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής, προς έλεγχο του σημείου για τυχόν θαλάσσια ρύπανση, με αρνητικά αποτελέσματα. Το Λιμεναρχείο Θήρας διενεργεί προανάκριση για το συμβάν.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη