Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Χορήγηση υποτροφιών για σπουδές σε ιδιωτικές σχολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αιτήσεις μέχρι τη Δευτέρα 29/7

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Mediterranean College (Aθήνας, Γλυφάδας και Θεσσαλονίκης) και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ (Αθήνας, Πειραιά, Γλυφάδας και Θεσσαλονίκης) προκηρύσσει συνολικά εννέα υποτροφίες διδάκτρων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Συγκεκριμένα οι υποτροφίες δίδονται ως εξής : 

Mediterranean College

– Τέσσερις υποτροφίες διδάκτρων για το α’ έτος σπουδών, στα προγράμματα Bachelor

Για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, οι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν συνεχή φοίτηση και καλή επίδοση, με βαθμολογία έτους >60%. Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα ετήσια fees προς το Βρετανικό Πανεπιστήμιο και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης.

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

– Τέσσερις ετήσιες υποτροφίες διδάκτρων
– Μία πλήρης υποτροφία διδάκτρων

Διαφήμιση

Όροι και προΛυποθέσεις

  1. Οι υποτροφίες αφορούν αποκλειστικά στο ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.
  2. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών τους ενδιαφέρει, μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τους φορείς: ΙΕΚ ΑΛΦΑ και Mediterranean College.
  3. Από τη διαδικασία αξιολόγησης και απόδοσης υποτροφιών εξαιρούνται ήδη εγγεγραμμένοι ή/ και ενεργοί σπουδαστές στους προαναφερθέντες εκπαιδευτικούς φορείς.
  4. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε οποιοδήποτε παράρτημα των προαναφερθέντων φορέων τους εξυπηρετεί, σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη.
  5. Από τις υποτροφίες για το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, τέσσερις αφορούν στο 1ο έτος σπουδών και μία αφορά σε πλήρη, διετή φοίτηση.
  6. Οι υποτροφίες στο Mediterranean College αφορούν στο 1ο έτος σπουδών και για τη συνέχιση με υποτροφία, ο/η υπότροφος θα πρέπει να έχει συνεχή φοίτηση και ετήσια βαθμολογία πάνω από 60%.
  7. Για το Mediterranean College, τo ετήσιο κόστος των fees του συνεργαζόμενου βρετανικού πανεπιστημίου/φορέα πιστοποίησης, καθώς και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης καλύπτονται αποκλειστικά από τον/την υπότροφο.
  8. Το Mediterranean College καλύπτει το τέλος αίτησης στα προγράμματα.
  9. Για την κατοχύρωση των υποτροφιών, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις εισαγωγής τους στο πρόγραμμα σπουδών της επιλογής τους.
  10. Οι προαναφερθέντες εκπαιδευτικοί φορείς διατηρούν το δικαίωμα να μην προσφέρουν κάποιο πρόγραμμα σπουδών, σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο/η υπότροφος μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο πρόγραμμα.

Ανάδειξη υποτρόφων
Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Οι υπότροφοι επιλέγονται με βάση κοινωνικοοικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια (επιδόσεις στο Λύκειο). Η προκήρυξη των υποτροφιών, με όλους τους όρους/προϋποθέσεις και τη διαδικασία ανάδειξης των υποτρόφων, αλλά και η ανακοίνωση των ονομάτων των επιλεγέντων υποτρόφων, θα αναρτηθούν στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η δημοσιότητα του θεσμού χορήγησης υποτροφιών έχει διττό στόχο: α) την ανάδειξη του κοινωνικού έργου της Περιφέρειας και β) την ενημέρωση όλων των νέων της Περιφέρειας για τις υποτροφίες που παρέχονται, ώστε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, όλοι εκ των οποίων θα τύχουν σημαντικής έκπτωσης στα δίδακτρα, στην περίπτωση που δεν επιλεγούν.

Οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα σχετικά έγγραφα έως και την Δευτέρα 29/7 και ώρα 11:00, στο Τμήμα Διά Βίου Μάθησης, Υποστήριξης της Εκπαίδευσης & Απασχόλησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο (Διεύθυνση: Γεωργίου Μαύρου 2 – Ζέφυρος, Κτίριο Δ.Ο.Υ. Ρόδου, 3ος όροφος, υπόψη κας Χριστίνας Λόη), αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά στην παραπάνω διεύθυνση ή ηλεκτρονικά στο email hr.loi@rho.pnai.gov.gr

Για τη συμμετοχή των υποψηφίων απαιτείται η υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών:

α) Aίτηση για χορήγηση υποτροφίας (διαθέσιμη εδώ)
β) Απολυτήριο Λυκείου
γ) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
δ) Αντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού Εφορίας (Ε1) των γονέων ή του ίδιου του υποψηφίου.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη