Νέες καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα

Μικρή παράταση της προθεσμίας για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα, παρατείνεται ως τις 2/8 η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα και ως τις 9/8 η προθεσμία για τα νομικά πρόσωπα.

Αντίστοιχα, μετατίθεται για τις 2/8 για τα φυσικά πρόσωπα και για τις 9/8 για τα νομικά πρόσωπα η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου. Ωστόσο, η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής φόρου με έκπτωση 3% για τα φυσικά πρόσωπα παραμένει έως τις 31/7.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ως προς την μέχρι τώρα πορεία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ανακοινώθηκαν τα εξής:

– Από την έναρξη της διαδικασίας υποβολής στις 25/4 έως και αυτήν την ώρα, έχουν υποβληθεί 6.068.600 δηλώσεις φυσικών προσώπων. Αντίστοιχα, από την 1η Μαΐου οπότε ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων νομικών προσώπων έως και αυτήν την ώρα έχουν υποβληθεί 252.542 φορολογικές δηλώσεις.

– Το πλήθος αυτό των δηλώσεων αντιστοιχεί στο 93,3% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων και στο 81,8% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων.

Για την παράταση ελήφθη υπόψη από τη μια πλευρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των δηλώσεων έχει ήδη υποβληθεί, αλλά και από την άλλη ότι παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες ορισμένα τεχνικά προβλήματα στο σύστημα υποβολής δηλώσεων λόγω της μαζικής υποβολής δηλώσεων από τις λογιστικές εφαρμογές. Σύμφωνα με το Υπουργείο, η μετάθεση της προθεσμίας για τις δηλώσεις νομικών προσώπων είναι σχετικά μεγαλύτερη για τον πρόσθετο λόγο ότι το ποσοστό υποβολής δεν είναι τόσο υψηλό όσο στα φυσικά.

“Με βάση τον ρυθμό υποβολής των δηλώσεων έως σήμερα, ο επιπλέον χρόνος που δίνεται είναι επαρκής προκειμένου να υποβληθούν απρόσκοπτα τόσο οι υπόλοιπες δηλώσεις όσο και να εκπληρωθούν οι υπόλοιπες φορολογικές υποχρεώσεις”, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη