Λιμενικό Ταμείο Θήρας: Σημαντική δικαστική εξέλιξη για το θέμα του Sea Diamond

"Kερδήθηκε μια πολύ σημαντική νίκη για τις διεκδικήσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και των δημοτών μας, μετά τη βύθιση του Sea Diamond", αναφέρει ο Πρόεδρο του ΔΛΤ Θήρας Γιώργος Νομικός

Μετά από μακρόχρονη δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε το 2008, το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε τις τρεις πρώτες αποφάσεις του επί προσφυγών που είχαν ασκήσει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Σύρου οι τρεις συνυπεύθυνες για το ναυάγιο του Sea Diamond εταιρείες του κυπριακού Ομίλου Louis, αρνούμενες να πληρώσουν τα τέλη ναυαγίου που ο νόμος προβλέπει για τη βύθιση του κρουαζιερόπλοιου στην καλντέρα της Σαντορίνης.

Με τις τρεις αποφάσεις του ΣτΕ ορίζεται μια συνολική και για τις τρεις εταιρείες οφειλή, ποσού 3.156.187 ευρώ, το οποίο προκύπτει από τότε που καταλογίστηκε μαζί με τις προσαυξήσεις και τους τόκους.

Όπως διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, εκτός των παραπάνω, εκκρεμούν και άλλες αδίκαστες στην ουσία τους υποθέσεις γιατί και το Διοικητικό Πρωτοδικείο Σύρου και το Εφετείο Πειραιώς έχουν αναστείλει την εκδίκασή τους μέχρι να αποφανθεί το ΣτΕ για την αρμοδιότητα. Για όλες τις υποθέσεις σε εκκρεμότητα θα ζητηθεί να συζητηθούν στο αρμόδιο ΣτΕ. Η συνολική οφειλή σε κεφάλαιο που έχει καταλογιστεί, ξεπερνά τα οκτώ εκατομμύρια και υπολείπονται οι νέοι καταλογισμοί που αμέσως θα γίνουν.

Τέλος, το Ανώτατο Δικαστήριο απάλλαξε την τοπική ναυτική πράκτορα του πλοίου, κρίνοντας ότι εκείνη προσωπικά δεν ευθύνεται για τα χρέη των εταιρειών του Ομίλου Louis.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη