29.1 C
Santorini
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

“Μαζί για το Παιδί” – Δωρεάν διαδικτυακά ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς τον Αύγουστο

Share

Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Μαζί για το Παιδί για γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους διοργανώνει μέσα τον Αύγουστο τρία δωρεάν διαδικτυακά ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς παιδιών όλων των ηλικιών.

1. “Οριοθέτηση στην οικογενειακή ζωή”, την Παρασκευή 9/8, ώρα 11:00-12:30

Η λέξη “όριο” φαίνεται να απασχολεί καθημερινά τους γονείς, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί μια σύγχυση τόσο σε σχέση με τη σημασία της όσο και με το ποιος είναι ο ορθός τρόπος να τεθεί ένα όριο. Τα όρια είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του συνόλου της οικογένειας αλλά και του κάθε μέλους ξεχωριστά. Αναλόγως τον τρόπο που θα τεθούν και τον στόχο τους, μπορεί να είναι λειτουργικά ή δυσλειτουργικά. Η θέσπιση ορίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον γονεϊκό ρόλο. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση της σημαντικότητας της οριοθέτησης στην οικογενειακή ζωή και η διαφοροποίηση των ορίων καθώς το παιδί αλλάζει αναπτυξιακή φάση.

Εγγραφή ΕΔΩ

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

2. Επικοινωνία στην οικογένεια”, την Πέμπτη 22/8, ώρα 11:30-13:00

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η διερεύνηση, η κατανόηση και η επίλυση των δυσκολιών που προκύπτουν στην επικοινωνία μεταξύ των γονέων και των παιδιών. Θα συζητηθούν αποτελεσματικοί τρόποι παρέμβασης και οριοθέτησης που διευκολύνουν την επικοινωνία και προστατεύουν τη σχέση γονιών-παιδιών από τις συνεχείς προστριβές και συγκρούσεις.

Εγγραφή ΕΔΩ

Διαφήμιση

3. “Πώς στηρίζουμε τα παιδιά κατά τις σχολικές αλλαγές/μεταβάσεις”, την Παρασκευή 30/8, ώρα 11:00-12:30

Με την κατάλληλη υποστήριξη, όλα τα παιδιά έχουν την ικανότητα να διαχειριστούν με επιτυχία τις μεταβάσεις στις ζωές τους. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων για να γίνουν όλες οι απαραίτητες μεταβάσεις στη σχολική ζωή πιο εύκολα και λειτουργικά.

Εγγραφή ΕΔΩ

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Για τη συμμετοχή απαιτείται εγγραφή προκειμένου να κατοχυρωθεί η θέση. Καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Με τη δήλωση συμμετοχής και τη συγκατάθεσή των συμμετεχόντων στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, θα σταλεί από την επιστημονική ομάδα του “Μαζί για το Παιδί” ενημερωτικό email με τις πληροφορίες σύνδεσης για τη διαδικτυακή συμμετοχή.

Περισσότερες πληροφορίες στην τηλεφωνική γραμμή 11525* & στο email 11525@mazigiatopaidi.gr.

* Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, η Γραμμή 11525 και το Συμβουλευτικό Κέντρο του Μαζί για το Παιδί θα παρέχουν τις δωρεάν υπηρεσίες τους Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-17.00, εκτός από την εβδομάδα 12-16/8 που τα γραφεία του Μαζί για το Παιδί θα παραμείνουν κλειστά. 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη