Παρίσι 2024 – Ο ελληνικός απολογισμός της Τετάρτης 31/7 και το πρόγραμμα της Πέμπτης 1/8

Με τον Θοδωρή Τσελίδη να ανοίγει… λογαριασμό για την Ελλάδα στα μετάλλια, πανηγυρίζοντας το χάλκινο στον τελικό των ρεπεσάζ στα -90κ. του τζούντο, τον Στέφανο Τσιτσιπά να παίρνει πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του απλού, τα ελληνικά κουπιά να κάνουν το “τρία στα τρία” στην κωπηλασία και τον Απόστολο Χρήστου να προκρίνεται στον τελικό των 200μ. ύπτιο, κύλησε η 5η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού για την ελληνική αποστολή.

Διαφήμιση

Πιο αναλυτικά ανά άθλημα:

Κωπηλασία
Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στον τελικό της δικώπου, αφού προκρίθηκαν ως 3ες της 1ης ημιτελικής σειράς με χρόνο 7:18.28 και την Παρασκευή 2/8 στις 12:42 θα αγωνιστούν με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής θα είναι επίσης παρόντες στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών. Οι Έλληνες κωπηλάτες προκρίθηκαν ως 2οι της 2ης ημιτελικής σειράς με χρόνο 6:23.36. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 2/8 στις 13:02.

Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού έγιναν το τρίτο ελληνικό πλήρωμα που εξασφάλισε τη συμμετοχή στον τελικό του αγωνίσματός τους στην κωπηλασία. Τερμάτισαν δεύτερες στη 2η ημιτελική σειρά που μετείχαν, με χρόνο 6:57.90 και θα είναι παρούσες στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών την Παρασκευή στις 13:22.

Τζούντο
Ο Θοδωρής Τσελίδης χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο, χάλκινης απόχρωσης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και το τρίτο στη χώρα μας στην Ιστορία του τζούντο στο μεγάλο ραντεβού του αθλητισμού. Στον τελικό των ρεπεσάζ στα -90κ. ο Τσελίδης νίκησε τον Ισπανό -Γεωργιανής καταγωγής- Τριστάνι Μοσαχλισβίλι.

Ελισάβετ Τελτσίδου – Πηγή: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η έβδομη Ολυμπιονίκης του Τόκιο Ελισάβετ Τελτσίδου δεν κατάφερε να περάσει από τη φάση των 16 της κατηγορίας -70κ. γυναικών, καθώς ηττήθηκε με Ippon από την Βελγίδα Γκαμπριέλα Βίλεμς και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η 28χρονη Ελληνίδα τζουντόκα και ασημένια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ τον περασμένο Απρίλιο δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή της για τον πρόωρο αποκλεισμό της.

Τένις
Μόνο στο πρώτο σετ συνάντησε αντίσταση ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Αργεντινό Σεμπαστιάν Μπάες, στη φάση των “16” του απλού Ανδρών. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 7-5, 6-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου απέναντί του θα βρει τον Νόβακ Τζόκοβιτς που με τη σειρά του απέκλεισε τον Ντόμινικ Κέπφερ με 7-5, 6-3. Για τον Τσιτσιπά είναι η πρώτη φορά που προκρίνεται στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Στέφανος Τσιτσιπάς – Πηγή: Corinne Dubreuil

Ιστιοπλοΐα
Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης ολοκλήρωσε με την 17η θέση στη δέκατη ιστιοδρομία τις σημερινές προσπάθειές του στο Windsurfing (σ.σ. κατηγορία σκαφών IQFoil). Μετά το αποτέλεσμα αυτό ο Έλληνας πρωταθλητής παραμένει στην 21η θέση της γενικής κατάταξης με 125 βαθμούς ποινής. Υπενθυμίζεται ότι στις σημερινές κούρσες ο Κοκκαλάνης ακυρώθηκε στην έβδομη και την ένατη ιστιοδρομία, ενώ κατέλαβε την 19η θέση στην όγδοη.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Κολύμβηση
Ο Απόστολος Χρήστου πανηγύρισε την πρόκριση σε δεύτερο τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά τα 100μ. ύπτιο, όπου έχασε για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου το χάλκινο μετάλλιο, ο Έλληνας κολυμβητής κατάφερε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση και να πλασαριστεί στην οκτάδα των 200μ. ύπτιο, καθώς στους ημιτελικούς σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 1:56.33 και κατέλαβε στο σύνολο την τέταρτη θέση.

Απόστολος Χρήστου – Πηγή: ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ / EUROKINISSI

Αντίθετα, ο 19χρονος Απόστολος Σίσκος που είχε προκριθεί ως 3ος στην 4η σειρά των προκριματικών με 1:57.26 και μπήκε στα ημιτελικά με την 9η καλύτερη επίδοση, δεν κατάφερε να πλησιάσει το ρεκόρ του (1:55.42) και με 1:57.77 κατετάγη 14ος και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Ο τελικός θα γίνει αύριο Πέμπτη 1/8, στις 21:37.

Η Γεωργία Δαμασιώτη ολοκλήρωσε την παρουσία της στα 200μ. πεταλούδα με μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια σημείωσε χρόνο 2:10.25 στους ημιτελικούς και κατετάγη 15η στο σύνολο του αγωνίσματος, έχοντας σημειώσει στον πρωινό προκριματικό πανελλήνιο ρεκόρ με 2:09.55.

Πινγκ πονγκ
Στη φάση των “32” σταμάτησε η πορεία του Παναγιώτη Γκιώνη στο μονό ανδρών του πινγκ πονγκ. Ο 44χρονος Έλληνας πρωταθλητής, στην έκτη παρουσία του στους Αγώνες, πάλεψε πολύ δυνατά αλλά ηττήθηκε με 4-2 από τον Αμερικανό Κανάκ Τζα.

Πόλο γυναικών
Η Εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών ήταν σαφώς βελτιωμένη στο δεύτερο παιχνίδι της, σε σχέση με την πρεμιέρα απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά δεν κατάφερε κόντρα στην Ισπανία να αποφύγει τη δεύτερη ήττα της στον Β’ όμιλο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε 10-8 από τις φιναλίστ του Τόκιο, αλλά τουλάχιστον μπορεί να κρατήσει την εμφάνιση ενόψει των δύο κρίσιμων αναμετρήσεων που ακολουθούν, αρχής γενομένης από το ματς της Παρασκευής 2/8, ώρα 16:35, με την Ιταλία, όπου με νίκη ουσιαστικά θα εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά.

Διαφήμιση

Το πρόγραμμα της Πέμπτης 1/8 για την Team Hellas έχει ως εξής:

Στίβος
10:20 | Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – 20 χλμ. Βάδην

Κωπηλασία
11:00 | Στέφανος Ντούσκος – ημιτελικός Μονού Σκιφ

Υδατοσφαίριση ανδρών
11:30 | Ελλάδα – ΗΠΑ

Κολύμβηση
12:40 | Στέργιος Μπίλας – προκριματικοί 50μ. Ελεύθερο (σειρά 9)
12:42 | Κριστιάν Γκολομέεβ – προκριματικοί 50μ. (σειρά 10)
12:56 | Απόστολος Παπαστάμος – προκριματικοί 200μ. μεικτή ατομική (σειρά 3)

Ιστιοπλοΐα
13:03 | Βύρων Κοκκαλάνης (ιστιοδρομίες 11, 12, 13, 14, 15)

Τένις
20:00 | Στέφανος Τσιτσιπάς – Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) – Προημιτελικά μονού ανδρών

Κολύμβηση
21:37 | Απόστολος Χρήστου – τελικός 200μ. ύπτιο


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη