Σαντορίνη: Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του νεοφανούς

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 1/8, στη Σαντορίνη η υποδοχή αποτμήματος εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του νεοφανούς στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορείο.

Το Ιερό Λείψανο (κτήμα της μακαριστής Καθηγουμένης Μακαρίας Μοναχής) εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος. Μετά την τελετή υποδοχής, στην οποία συμμετείχαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος ευσεβών προσκυνητών, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και η πρώτη Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο ενώπιον της θαυματουργού ιεράς εικόνος Της, της “Ιεροσολυμιτίσσης”, η οποία θησαυρίζεται στον Ιερό Ναό.

Διαφήμιση

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της προστάτιδας όλων των Χριστιανών, αλλά και στον βίο του Αγίου μεγαλομάρτυρα Εφραίμ του νεοφανούς. Αναφέρθηκε επίσης στην επέτειο της ελεύσεως της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της “Ιεροσολυμίτισσας” στον Ιερό Ναό πριν από ένα ακριβώς έτος.

Προ της απολύσεως, ο αιδεσιμολογιώτατος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και Εφημέριος του Ιερού Ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σιγάλας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στον Ιερό Ναό και για το γεγονός ότι εκόμισε το ιερό λείψανο.

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου μεγαλομάρτυρα Εφραίμ του νεοφανούς θα παραμείνει μόνιμα στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη