Η εξυπηρέτηση των τουριστών κρουαζιέρας στις προτεραιότητες της ΕΕΚΦΝ

Σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές διαχείρισης των λιμένων, κυρίως μεγάλων προορισμών κρουαζιέρας, βρίσκεται η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), για θέματα που αφορούν στις προσεγγίσεις των πλοίων και την εξυπηρέτηση των εκατομμυρίων επιβατών-τουριστών, που μεταφέρονται με αυτά.

Τα θέματα που εξετάζονται σε τακτική βάση έχουν να κάνουν με:

– Τις λιμενικές υποδομές.
– Τον έλεγχο των αφίξεων, κυρίως κατά τις περιόδους αιχμής, ώστε να αποφεύγονται ταυτόχρονοι κατάπλοι πλοίων με μεγάλο αριθμό επιβατών, που μπορεί να δημιουργήσουν συνωστισμό στους λιμένες και τις μετακινήσεις αυτών στα ενδιαφέροντα της ευρύτερης περιοχής.
– Την κατασκευή χώρων παραμονής επιβατών-passenger terminals, για να προστατεύονται οι επιβάτες από τις υψηλές θερμοκρασίες, λόγω της κλιματικής αλλαγής/κρίσης, στον χώρο που παραμένουν στην λιμενική ζώνη, μέχρι να επιβιβαστούν στα μέσα μεταφοράς προς  τα ενδιαφέροντα της κάθε περιοχής.

– Την κατασκευή ναυδέτων, όπου δεν υπάρχουν λιμενικές ευκολίες και τα πλοία είναι υποχρεωμένα να παραμένουν στους όρμους. Τα ναύδετα βοηθούν στην παραμονή των πλοίων πλησίον των σημείων αποβίβασης των επιβατών, ώστε να μην έχουν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις με τα σκάφη των λεμβούχων, παράλληλα δε συνδράμουν σοβαρά στην προσπάθεια που καταβάλλεται για καθαρότερο ατμοσφαιρικό περιβάλλον, αφού κατά την παραμονή των πλοίων δεν θα λειτουργούν οι μηχανές και δε θα εκπέμπουν ρύπους.
– Σε ορισμένους λιμένες με ιδιαιτερότητες, εξετάζεται η ανάγκη προώθησης διαδικασιών για έργα που αφορούν τις ευκολίες επίσκεψης των επιβατών στην πόλη, όπως για παράδειγμα η κατασκευή δεύτερης σύγχρονης και με μεγάλη χωρητικότητα μονάδας τελεφερίκ στη Σαντορίνη.

Διαφήμιση

Κατά τις επαφές της ΕΕΚΦΝ με τις τοπικές αρχές, αναγνωρίζονται τα ποικίλα οφέλη που έχουν οι προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων για την τοπική κοινωνία, λόγω της δραστηριότητας που αναπτύσσεται στις χερσαίες επιχειρήσεις, βοηθώντας την οικονομία. Συζητείται επίσης η επέκταση της τουριστικής περιόδου, πέραν του σημερινού 8μήνου, με στόχο το all year round, σε διάφορους προορισμούς της κεντρικής και νότιας χώρας. Το θέμα αυτό εξετάζεται κατ’ αρχάς από τους αρμόδιους φορείς της κεντρικής Διοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται η συνεχής άνοδος της κρουαζιέρας παγκοσμίως, με τη ναυπήγηση νέων μονάδων τελευταίας τεχνολογίας που, μεταξύ άλλων, καθιστά τα νέα πλοία φιλικά προς το περιβάλλον.

Τέλος, με κάθε ευκαιρία τονίζεται το ότι με τη διεθνή τους εμπειρία οι πλοιοκτήτριες-διαχειρίστριες εταιρείες επιδιώκουν τους καλύτερους τρόπους για τη λειτουργία του όλου μηχανισμού. Η ΕΕΚΦΝ δεν παύει να στηρίζει τις απόψεις και τα ενδιαφέροντα της τοπικής κοινωνίας των λιμένων προσεγγίσεων των πλοίων, λαμβάνοντας υπόψη τις όλες διαδικασίες που αφορούν στην εκτέλεση των δρομολογίων.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη