31.2 C
Santorini
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2024

Παρίσι 2024 – Ο απολογισμός της Παρασκευής 2/8 και το πρόγραμμα του Σαββάτου 3/8 για τα ελληνικά χρώματα

Share

Τα δύο χάλκινα μετάλλια που χάρισε στην Ελλάδα η κωπηλασία, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε τέσσερα (1 ασημένιο, 3 χάλκινα), οι προκρίσεις στον στίβο και η νίκη της Εθνικής Ανδρών επί της Αυστραλίας στο μπάσκετ, η οποία κρατάει ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης της “γαλανόλευκης” στα προημιτελικά, ξεχώρισαν κατά τη σημερινή 7η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Αναλυτικά ανά άθλημα:

Σκοποβολή
Η Άννα Κορακάκη έμεινε εκτός τελικού στα 25μ. πιστόλι γυναικών, καθώς δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη οκτάδα του προκριματικού, η οποία χάριζε το «εισιτήριο» για τον τελικό. Η Κορακάκη σημείωσε επίδοση 570/600 βολές και κατετάγη 34η μεταξύ των 40 αθλητριών που έλαβαν μέρος στον προκριματικό.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μάκης Μίτας στο πρώτο σκέλος του προκριματικού στο σκητ της σκοποβολής. Ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε τη σημερινή προσπάθειά του με 73/75 βολές (25/25, 24/25 και 24/25) και βρίσκεται στην 8η θέση του προκριματικού, ο οποίος θα ολοκληρωθεί αύριο (3/8, 10:00), με τους πρώτους έξι της κατάταξης να παίρνουν το “εισιτήριο” για τον απογευματινό τελικό (3/8, 16:30). Αξίζει να σημειωθεί ότι στον προκριματικό του σκητ υπάρχει και δεύτερη ελληνική συμμετοχή, με τον Χαράλαμπο Χαλκιαδάκη να κατατάσσεται 12ος μετά το πρώτο σκέλος του προκριματικού με 72/75 βολές (25/25, 23/25 και 24/25).

Κωπηλασία
Την 6η θέση κατέλαβαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο γυναικών, με χρόνο 7:13.30. Ο συναγωνισμός ήταν υψηλός και οι Ελληνίδες κωπηλάτριες έμειναν από νωρίς πίσω και δεν κατάφεραν να ανεβάσουν ρυθμό, μένοντας στην τελευταία θέση του τελικού.

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία, το 3ο κατά σειρά μετάλλιο της Ελλάδας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής, στον τελικό, στο Παρίσι, πέρασαν 3οι τα 1.000 μέτρα και μετά από μάχη ακόμη και για… ψηλότερα, στο τέλος έπεσαν… σχεδόν μαζί με τους Ιταλούς στο φίνις, πίσω από τους πρώτους Ιρλανδούς. Οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής πέρασαν τη γραμμή του φίνις με χρόνο 6:13.44, ενώ οι ασημένιοι Ιταλοί Στέφανο Όππο και Γκάμπριελ Σοάρες έφεραν χρόνο 6:13.33. Οι Έλληνες κωπηλάτες έχασαν το ασημένιο μετάλλιο για 11 κλάσματα του δευτερολέπτου.

Οι τέσσερις νέοι χάλκινοι Ολυμπιονίκες στην κωπηλασία – Φωτογραφία ΕUROKINISSI

Λίγα λεπτά αργότερα, οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού αναδείχτηκαν “χάλκινες” στο ίδιο αγώνισμα, των γυναικών. Στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χάρισαν στην Ελλάδα το 4ο κατά σειρά μετάλλιο στο Παρίσι και το 6o Ολυμπιακό μετάλλιο στην ελληνική κωπηλασία. Οι δύο Ελληνίδες κωπηλάτριες έδωσαν “μάχη” αρχικά με το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας για να περάσουν από την 4η στην 3η θέση. Στο τέλος βρέθηκαν κοντά και στο ασημένιο μετάλλιο, όμως στα τελευταία μέτρα οι Ρουμάνες Τζιανίνα Έλενα φαν Γκρόνινγκεν και Ιονέλα Λιβία Κόζμιουτς άντεξαν στην πίεση του ελληνικού πληρώματος για να περάσουν δεύτερες τη γραμμή του φίνις με 6:48.78. Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού τερμάτισαν τρίτες με χρόνο 6:49.28.

Στίβος
Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου τερμάτισε 4η στην 7η προκριματική σειρά των 100 μέτρων με επίδοση 11 δευτερόλεπτα και 25 εκατοστά, που δεν ήταν αρκετή για να την φέρει στην επόμενη φάση του αγωνίσματος.

Χρήστος Φραντζεσκάκης – Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος / EUROKINISSI

 

Μετά από εξαιρετική εμφάνιση, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό της σφυροβολίας. Ο Ελληνας σφυροβολός είχε καλύτερη βολή στα και είχε καλύτερη βολή στα 75 μέτρα και 53 εκατοστά, ενώ το όριο πρόκρισης ήταν τα 77 μέτρα. Στην πρώτη προσπάθεια, ο Φραντζεσκάκης έστειλε την σφύρα του στα 75,53μ, ενώ ακολούθησαν δύο ρίψεις στα 73,94μ και στα 74,21 μέτρα. Αντίθετα, ο Μιχάλης Αναστασάκης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Ο Ελληνας σφυροβολός, αγωνίσθηκε στον πρώτο προκριματικό όμιλο και είχε καλύτερη βολή στα 70.14μ που δεν ήταν αρκετή για να του δώσει το εισιτήριο για τον τελικό.

Τατιάνα Γκούσιν- Φωτογραφία Αντώνης Νικολόπουλος / EUROKINISSI

Η Τατιάνα Γκούσιν ζει την κορυφαία στιγμή της καριέρας της, καθώς προκρίθηκε στον τελικό του άλματος εις ύψος. Η Ελληνίδα άλτρια πέρασε με την πρώτη προσπάθεια το 1,83μ και το 1,88μ, ενώ απέτυχε στο πρώτο της άλμα στα 1,92 μέτρα. Όμως στη συνέχεια, η Γκούσιν πέρασε το συγκεκριμένο ύψος και συνέχισε στα 1,95 μέτρα, όπου είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Αντίθετα η Παναγιώτα Δόση είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 1,83μ, που ήταν και το ύψος με το οποίο άρχισαν τα άλματά τους οι αθλήτριες, ενώ το όριο πρόκρισης ήταν το 1 μέτρο και 97 εκατοστά.

Κολύμβηση
Παρά την αξιόλογη προσπάθεια που κατέβαλε, η ελληνική ομάδα 4×100μ. μικτή ομαδική mixed δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό, καθώς κατετάγη 13η με 3:46.40. Ο Απόστολος Χρήστου, παρά την κούραση από τον χθεσινό τελικό και το ιστορικό μετάλλιο που κατέκτησε στα 200μ. ύπτιο, έκανε ένα πολύ καλό 52.83 και ο 16χρονος Βαγγέλης Ντούμας ακολούθησε με ένα εξαιρετικό 1:00.34 στο πρόσθιο. Η Αννα Ντουντουνάκη κάλυψε το 100άρι της πεταλούδας σε 57.85, με πολύ κακή αντίδραση στην αλλαγή (0.53) και η Νόρα Δράκου έκλεισε την κούρσα με 55.38 στο ελεύθερο.

Κριστιάν Γκολομέεβ

Τρία εκατοστά του δευτερολέπτου μακριά από το βάθρο των 50μ. ελεύθερο έμεινε ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Στη δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό (ο πρώτος Ελληνας κολυμβητής που το καταφέρνει), ο 31χρονος πρωταθλητής ήταν και πάλι πέμπτος -όπως και στο Τόκιο, αυτή τη φορά όμως “άγγιξε” το μετάλλιο. Τερμάτισε σε 21.59, τη στιγμή που ο 34χρονος Γάλλος Φλοράν Μανοντού ήταν τρίτος με 21.56, εξασφαλίζοντας το τέταρτο διαδοχικό Ολυμπιακό του μετάλλιο στο αγώνισμα.

Ιστιοπλοΐα
Τα αδέλφια Αριάδνη και Οδυσσέας Σπανάκης ολοκλήρωσαν με την 11η θέση στη δεύτερη ιστιοδρομία τις σημερινές προσπάθειές τους στη μεικτή κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας, τα αγωνίσματα της οποίας διεξάγονται στη Μασσαλία. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, το ελληνικό πλήρωμα, το οποίο κατετάγη 13ο στην πρώτη κούρσα, βρίσκεται στην 14η θέση της γενικής κατάταξης με 24 βαθμούς ποινής.

Μπάσκετ ανδρών
Η εθνική έκανε το καλύτερο παιχνίδι της στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ στον πιο κρίσιμο αγώνα της για να παραμείνει “ζωντανή” απέναντι στην πανίσχυρη Αυστραλία. Προηγήθηκε ακόμη και με +19 (36-55 με την έναρξη της 3ης περιόδου), αλλά εν τέλει νίκησε με 77-71, μετά από άστοχο τρίποντο του Καλάθη στα 2” και τώρα πρέπει να περιμένει για να μάθει αν προκρίνεται στους “8” του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ. Η εθνική θέλει νίκη της Σερβίας με +3 επί του Νότιου Σουδάν (3/8, 22:00) για να πάρει το “εισιτήριο” για την προημιτελική φάση που θα τη φέρει αντιμέτωπη με τη Γερμανία σε νοκ άουτ αγώνα.

Υδατοσφαίριση γυναικών
Η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση στο κρίσιμο ματς και έχασε 12-8 από την Ιταλία, γνωρίζοντας την τρίτη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια του Β’ ομίλου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ακόμη ελπίδες πρόκρισης, αλλά θα χρειαστεί να νικήσει την Κυριακή (4/8, 21:05) τη Γαλλία και να ελπίζει ότι θα “επιβιώσει” σε κάποια διπλή ή τριπλή ισοβαθμία, ώστε να πάρει το εισιτήριο για την οκτάδα.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 3/8 για την Team Hellas έχει ως εξής:

Σκοποβολή
10:00 | Ευθύμιος Μίτας και Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης – skeet προκριματικά
10:00 | Εμμανουέλα Καντζουράκη – skeet προκριματικά

Στίβος
11:10 | Εμμανουήλ Καραλής – Άλμα επί κοντώ προκριματικά

Κωπηλασία
11:30 | Στέφανος Ντούσκος – Τελικός μονού σκιφ

Κολύμβηση
12:24 | Νόρα Δράκου – 50μ. Ελέυθερο (σειρά 10)
12:30 | Δημήτρης Μάρκος – 1500μ. Ελεύθερο (σειρά 1)

Υδατοσφαίριση ανδρών
13:05 | Κροατία – Ελλάδα

Ιστιοπλοΐα
16:45 | Αριάδνη Σπανάκη / Οδυσσέας Σπανάκης – 470 (ιστιοδρομία 3 & 4)

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη