Παρίσι 2024 – Χάλκινο μετάλλιο για τον Καραλή

Το έκτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού κατέκτησε απόψε ο Εμμανουήλ Καραλής στον τελικό του άλματος επί κοντώ, όπου πήρε την 3η θέση με άλμα στα 5,90 μ., μετά από σπουδαίο αγώνα.

Ο 25χρονος μπήκε πολύ δυνατά με έγκυρα άλματα στα 5,50 μ. και 5,70 μ., ήταν πολύ εντυπωσιακός στα 5,80 μ. όπου έκανε ένα πολύ μεγάλο άλμα, αλλά και στα 5,85 μ. και 5,90 μέτρα. Το πρώτο άκυρο για τον Καραλή ήρθε στα 5,95 μ., ύψος που σε εκείνο το σημείο πέρασαν με την πρώτη οι Ντουπλάντις και Κέντρικς. Ο Καραλής επέλεξε να ανέβει έπειτα στα 6,00 μ., την ίδια ώρα που οι Ομπιένα, Σασμά και Μάρσαλ έχασαν τα 5,95 μέτρα. Ο Έλληνας πρωταθλητής απέτυχε σήμερα στα 6,00 μ., στην τέταρτη, όμως, επαφή του με αυτό το ύψος τη φετινή σεζόν.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Αμερικανός Κέντρικς με 6,95 μ., ενώ ο Σουηδός Άρμαντ Ντουπλάντις, έχοντας εξασφαλισμένη την πρώτη θέση, έκανε αρχικά ολυμπιακό ρεκόρ στα 6,10 μ. και στη συνέχεια παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,25 μ.

Ο Καραλής πανηγύρισε έντονα το πρώτο του ολυμπιακό μετάλλιο, τρία χρόνια μετά την τέταρτη θέση στη διοργάνωση του Τόκιο – Πηγή: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Καραλής κάνει φοβερή σεζόν, αφού πριν λίγους μήνες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού της Γλασκώβης και το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης, ενώ στα τέλη Ιουνίου πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα 5,93 μ.

Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο επί κοντώ των Ανδρών μετά το ασημένιο του Γιώργου Ρουμπάνη στους Ολυμπιακούς του 1956. Για τον στίβο αυτό ήταν το πρώτο του μετάλλιο στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 31ο στην ιστορία της διοργάνωσης.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη