Παρίσι 2024 – Με Καραλή και Πλατανιώτη σημαιοφόρους στην τελετή λήξης η Ελλάδα

Τελευταία ενημέρωση 10/8 – 23:40

Όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου 10/8 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με απόφαση του αρχηγού της αποστολής Πέτρου Συναδινού, η είσοδος της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 θα γίνει με σημαιοφόρους τον Εμμανουήλ Καραλή και την Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ, ενώ η Ευαγγελία Πλατανιώτη, στην τέταρτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέλαβε την 6η θέση στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Διαφήμιση

Το όνομα του Εμμανουήλ Καραλή είχε διαρρεύσει από νωρίς ο ΣΕΓΑΣ:

“Με αθλήτρια του στίβου άνοιξε η παρέλαση στην τελετή έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αθλητής στίβου θα κρατά την ελληνική σημαία στην τελετή λήξης. Μετά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο) που άνοιξαν την πλωτή παρέλαση στις 26 Ιουλίου, ο Εμμανουήλ Καραλής επιλέχτηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να κρατήσει τη γαλανόλευκη το βράδυ της 11ης Αυγούστου στο πέσιμο της αυλαίας των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Ο πρωταθλητής του επί κοντώ, μετά την 4η θέση στο Τόκιο το 2021, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι με άλμα στα 5.90”.

Όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) Σπύρος Καπράλος είχε προτείνει αρχικά στον “χρυσό” Ολυμπιονίκη του άλματος εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου να είναι εκείνος ο σημαιοφόρος στην τελετή λήξης, αφού είχε αρνηθεί να είναι στην τελετή έναρξης καθώς έκανε προπονήσεις σε άλλη πόλη της Γαλλίας. Όμως, ο Μίλτος Τεντόγλου αρνήθηκε και πάλι, εκφράζοντας την επιθυμία να είναι ο σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 στο Λος Άντζελες. Έτσι την τιμή να κρατά τη σημαία της Ελλάδας, στην τελετή λήξης των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθεί στο Stade de France την Κυριακή 11/8 στις 22:00, θα έχει ο Εμμανουήλ Καραλής.

Ο “Μανόλο”, με ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μοιράστηκε με τους ακολούθους του το μήνυμα που έστειλε στον σημαιοφόρο της τελετής έναρξης Γιάννη Αντετοκούνμπο ενημερώνοντάς τον για τα νέα. “Μάντεψε ποιος θα πάρει τη σημαία στην τελετή λήξης”, του έγραψε, με τον άσο της εθνικής Ελλάδος μπάσκετ να απαντά: “Κάνεις πλάκα! Συγχαρητήρια!”.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη