Σαντορίνη: Παρέμβαση εισαγγελέα στο Καμάρι

Σε μια αιφνιαδιαστική, για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία του Καμαρίου, κίνηση προέβη η αντιεισαγγελέας Νάξου και ζητά την άμεση απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων και των αυθαίρετων κατασκευών που βρίσκονται στον αιγιαλό του Καμαρίου, όμορα με τον παραλιακό πεζόδρομο.

Το θέμα αφορά σε δεκάδες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ, καφέ κλπ) που επί χρόνια έχουν αυθαίρετα καταλάβει τμήμα του αιγιαλού που είναι όμορο με τον παραλιακό πεζόδρομο του Καμαρίου και έχουν επεκτείνει και εκεί την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Η αντιεισαγγελέας έχει προχωρήσει στη συντηρητική κατάσχεση των τραπεζοκαθισμάτων, και έχει διατάξει την αποξήλωση των αυθαίρετων κατασκευών, όπως πασαλώματα, εξέδρες, πέργκολες κλπ.

Όπως είναι φυσικό, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες, καθώς εν μέσω Αυγούστου βρίσκονται αντιμέτωποι αφενός μεν με το κλείσιμο μέρους της δραστηριότητάς τους και αφετέρου, εφόσον δεν συμμορφωθούν, να έχουν αυστηρότατες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Αρκετοί επιχειρηματίες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας όπου, σύμφωνα με πληροφορίες του Αtlantea, τους εξηγήθηκε ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα διαφορετικό από το να εκτελέσει την εισαγγελική παραγγελία.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων, το πρωί του Σαββάτου 10/8 πρωί συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, 25χρονη ημεδαπή γιατί λειτουργούσε επιχείρηση η οποία καταλάμβανε τμήμα αιγιαλού-παραλίας με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων χωρίς άδεια. Επίσης, διαπιστώθηκε πως τα τραπεζοκάθισματα είχαν κατασχεθεί και αποδοθεί με μεσεγγύηση παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την Έκθεση Απόδοσης και Μεσεγγύησης. Το Σάββατο το πρωί συνελήφθησαν επίσης δύο αλλοδαποί, ηλικίας 35 και 54 ετών, γιατί λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου διαπιστώθηκε εγκατάσταση αυθαίρετων ξύλινων κατασκευών και ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων καθ’ υπέρβαση σχετικής άδειας, κατά περίπτωση.

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας με Δελτίο Τύπου του ζητά την παρέμβαση του Δημάρχου Θήρας ώστε να υπάρξει κάποια αναστολή στις τρέχουσες διαδικασίες, με βάση διάταξη νόμου που ψηφίστηκε τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή και με την οποία επιχειρείται η διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη χρήση του αιγιαλού, αλλά που μάλλον η περίπτωση του Καμαρίου δεν εμπίπτει σε αυτά.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη