Επίσκεψη του Δημάρχου Θήρας σε Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Κρήτης

Την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Αμάρι Ρεθύμνου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους υπεύθυνους της Μονάδας για τους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Αμάρι επεξεργάζεται ετησίως εισερχόμενη ποσότητα 43.000 τόνων απορριμμάτων, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα υψηλά ποσοστά ανάκτησης ποιοτικών ανακυκλώσιμων υλικών με σύγχρονες μεθόδους (όπως η χρήση οπτικών διαχωριστών) και είναι πλήρως αυτοματοποιημένη.

Η επεξεργασία του οργανικού υλικού πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ξηρής αναερόβιας χώνευσης σε αντιδραστήρες συνεχούς ροής. Η ΜΕΑ Αμαρίου λόγω των συγχρόνων μεθόδων που χρησιμοποιεί έχει επιτύχει υψηλά ποσοστά απόσμησης, καθιστώντας την φιλική για τους εργαζόμενους εντός αυτής. Το έργο είναι σχεδιασμένο να εξυπηρετεί 85.000 μόνιμους κατοίκους.


“Η τεχνογνωσία και η εμπειρία περιοχών με κοινά χαρακτηριστικά με εμάς και ο τρόπος που επεξεργάζονται τα απορρίμματα τους αποτελεί χρήσιμο παράδειγμα προς μίμηση για την Σαντορίνη”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Θήρας.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη