Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ από τον Εμμανουήλ Καραλή

"Πέταξε" πάνω από τα 6 μέτρα

Η σημερινή ημέρα θα μείνει στην ιστορία ως αυτή που Έλληνας αθλητής ξεπέρασε τα 6 μέτρα στο άλμα επί κοντώ και φυσικά δεν είναι άλλος από τον εξαιρετικό σε όλη τη σεζόν Εμμανουήλ Καραλή.

Στο Diamond League στη Σιλεσία της Πολωνίας, ο Έλληνας πρωταθλητής και χάλκινος Ολυμπιονίκης του Παρισιού κατάφερε στην τρίτη του προσπάθεια να ξεπεράσει το συγκεκριμένο ύψος, καταρρίπτοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στα 5,93 μ. από τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Καράλης έγινε ο 29ος αθλητής όλων των εποχών που ξεπερνά τα 6 μ. και φυσικά μπήκε στο πάνθεον των κορυφαίων επικοντιστών σε όλο τον κόσμο.

Ο 25χρονος άλτης ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 5,62 μ. και ξεπέρασε διαδοχικά με την πρώτη τα 5,72 μ. και 5,82 μέτρα. Στα 5,92 μ. χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια και στη συνέχεια πέρασε με την τρίτη τα 6,00 μ. και πραγματικά τρελάθηκε. Όπως ήταν λογικό μετά τα 6,00 μ. δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στον αγώνα του, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Ο αγώνας του επί κοντώ όμως στη Σιλεσία θα μείνει στην ιστορία και για έναν επιπλέον λόγο, ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ από τον συνήθη ύποπτο, τον Σουηδό Άρμαντ Ντουπλάντις που ξεπέρασε τα 6,26 μέτρα. Δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Σαμ Κέντρικς με 6,00 μ. και κάπως έτσι οι Πολωνοί είδαν την πρώτη τριάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού να “λάμπει” και στο στάδιο του Χορζόφ.

Με πληροφορίες από τον ΣΕΓΑΣ

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη