“Liassimo” – Κυκλοφόρησε η νέα “γλυκιά” ετικέτα του Οινοποιείου Χατζηδάκη 

Το “Λιάσιμο/Liassimo” είναι το νέο γλυκό κρασί, από λιαστή Μανδηλαριά που μόλις κυκλοφόρησε από το Οινοποιείο Χατζηδάκη.

Όπως δηλώνει η ομάδα του οινοποιείου: “Θεωρήσαμε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να προσέξουμε ιδιαίτερα το γλυκό κρασί, από λιαστή Μανδηλαριά που “καθόταν υπομονετικά” και παλαίωνε πολλά χρόνια σε δρύινα βαρέλια στα κελάρια του Οινοποιείου. Τα μέλη της οινολογικής μας ομάδας, με επικεφαλής τον Σπύρο Παπανδρέου, πήραν δείγματα από τα καλύτερα βαρέλια, από τις εσοδείες 2002 έως 2021 και έκαναν κλασματικές αναμείξεις. Αφού τα δοκίμασαν όλοι μαζί, κατέληξαν σε ένα συγκεκριμένο blend. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν το νέο μας γλυκό κρασί από λιαστά σταφύλια Μανδηλαριάς!”

Το Λιάσιμο εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο σε μόλις 4.000 φιάλες χωρητικότητας 500ml. Την ετικέτα έχει σχεδιάσει η Αριάνη Χατζηδάκη.

Τα σταφύλια προέρχονται από τα αμπελοτόπια του Πύργου, του Μεγαλοχωρίου, του Ακρωτηρίου και του Εμπορείου, από αμπέλια ηλικίας 50-100 χρόνων. Για την οινοποίησή του, υπερώριμα σταφύλια λιάζονται για 12-15 μέρες. Μετά την πίεση, το γλεύκος ζυμώνεται με γηγενείς ζύμες για 2-3 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία 20-22°C. Ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Το τελικό προϊόν προκύπτει από την επιλογή των καλύτερων βαρελιών, εσοδειών 2002 έως 2021 με τη μέθοδο κλασματικής ανάμειξης (τύπου solera).

Έχει βαθύ κόκκινο χρώμα με έντονες καφέ ανταύγειες. Ξεχωρίζουν τα αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, μαρμελάδας και αρώματα σύκου. Είναι ευχάριστο στο στόμα με πλούσια υφή, υψηλή οξύτητα και μακριά επίγευση. Σερβίρεται στους 12-14°C ως επιδόρπιος οίνος ή συνδυασμένο με μαύρη σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα, τάρτες φρούτων και ώριμα έντονα τυριά.

Το Λιάσιμο είναι διαθέσιμο στους οινόφιλους μέσω του Atlantea eShop, όπως και τα υπόλοιπα κρασιά του Οινοποιείου Χατζηδάκη. Η παράδοση στη Σαντορίνη γίνεται δωρεάν και σε όλη την Ελλάδα με courier σε ασφαλή συσκευασία, δωρεάν για αγορές άνω των 50 ευρώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη