Σαντορίνη: Τα κρουαζιερόπλοια του Σεπτεμβρίου

Σε υψηλά επίπεδα, ανάλογα της προηγούμενης χρονιάς, αναμένεται να διατηρηθεί η κρουαζιέρα στη Σαντορίνη και τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει και καταγράψει το ημερολόγιο του Atlantea, οι προγραμματισμένες αφίξεις του μήνα φτάνουν τις 111, έναντι 113 τον Σεπτέμβριο του 2023. Οι αφίξεις θα είναι καθημερινές, με ένα έως επτά (!) πλοία, εκτός από την Παρασκευή 6/9 οπότε δεν υπάρχει προγραμματισμένη άφιξη.

Με βάση τον τρέχοντα προγραμματισμό, κάποιες ημέρες του μήνα η συνολική δυναμικότητα των πλοίων που αναμένονται κυμαίνεται σε 13.500-15.500 άτομα. Ακόμα κι αν υπολογιστεί η πληρότητά τους στο 80%, όπως θα ισχύει στο berth allocation system από το 2025, υπερβαίνουν κατά πολύ το επιθυμητό ημερήσιο όριο των 8.000 επισκεπτών, αυξάνοντας πολύ τον βαθμό δυσκολίας για όσους κινούνται στο κέντρο των Φηρών ή στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Τέτοιες μέρες είναι πχ η Τρίτη 3/9, η Δευτέρα 9/9 και η Τρίτη 17/9.

Το ημερολόγιο αφίξεων του Atlantea, που διαρκώς συμπληρώνεται και επικαιροποιείται, μπορείτε να το βλέπετε εδώ. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε το ημερολόγιο να είναι σωστά ενημερωμένο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη