O Δήμαρχος Θήρας στον βρετανικό Guardian

Νίκος Ζώρζος

Συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημάρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος στη δημοσιογράφο Helena Smith, δημοσίευσε την Παρασκευή 30/8/2024 η έγκριτη βρετανική έκδοση The Guardian.

Τα κύρια σημεία της σημαντικής αυτής συνέντευξης του Δημάρχου Θήρας συνοψίζονται ως εξής:

Απειλή υπερβολικής ανάπτυξης: Ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος προειδοποιεί ότι η υπερβολική ανάπτυξη και η συνεχής κατασκευή κτηρίων αποτελούν υπαρξιακή απειλή για το νησί.

Κορεσμός: Με πάνω από 3,4 εκατομμύρια τουρίστες να αναμένονται φέτος, η Σαντορίνη έχει φτάσει στο σημείο κορεσμού. Η υπερβολική τουριστική δραστηριότητα επιβαρύνει το περιβάλλον και την υποδομή του νησιού.

Κατασκευαστικό μπουμ: Το νησί διαθέτει περίπου 80.000 κλίνες, ενώ μεγάλο μέρος του εδάφους έχει ήδη καλυφθεί με τσιμέντο. Παρ’ όλα αυτά, έχουν εγκριθεί ακόμα περισσότερες άδειες οικοδομής από τις αρχές.

Διαφήμιση

Πιέσεις στους πόρους: Ο δήμαρχος εκφράζει ανησυχία για την πίεση στους υδάτινους πόρους και τις υποδομές, ειδικά σε ένα περιβάλλον όπου οι βροχοπτώσεις είναι κάτω του μέσου όρου και το κλίμα θερμαίνεται.

Αλλαγή στάσης: Παρ’ όλο που η κατάσταση είναι ανησυχητική, ο Νίκος Ζώρζος σημειώνει ότι η κοινή γνώμη έχει αρχίσει να αλλάζει, με περισσότερους κατοίκους να αναγνωρίζουν την ανάγκη για προστασία του νησιού.

Κίνδυνοι για την πολιτιστική κληρονομιά: Ο δήμαρχος προειδοποιεί ότι αν καταστραφεί το τοπίο, θα καταστραφεί και ο λόγος που προσελκύονται οι τουρίστες στο νησί, με μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης μπορείτε να το διαβάστε εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη