STAMA: Αποτίμηση των ανακοινώσεων στη ΔΕΘ για τη βραχυχρόνια μίσθωση

Τα συμπεράσματά του από όσα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον χώρο των ακινήτων και της στεγαστικής πολιτικής, το περασμένο Σαββατοκύριακο στην 88η ΔΕΘ, συνοψίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων (STAMA), εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα θετικά σημεία κάνοντας παράλληλα βελτιωτικές προτάσεις πάνω σε επιμέρους θέματα.

Η τριετής απαλλαγή από τη φορολόγηση των εσόδων από ενοίκια για όσους διαθέσουν τα ακίνητά τους προς μακροχρόνια μίσθωση είναι, κατά τον STAMA, ένα θετικό μέτρο, το οποίο αποτελεί  υιοθέτηση της πρότασης της ΠΟΜΙΔΑ, την οποία ο Σύνδεσμος έχει υποστηρίξει επανειλημμένα. Το μέτρο θα ανακουφίσει το κτηριακό απόθεμα κατοικιών που πιέζεται από διάφορους παράγοντες. Επιπλέον, τα άτοκα δάνεια ανακαίνισης και το πρόγραμμα “ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 2” θα διευκολύνουν ιδιοκτήτες και πολίτες να βελτιώσουν και να αποκτήσουν κατοικίες αντίστοιχα.

“Το γεγονός ότι πλέον αναγνωρίζεται πως το βασικό πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης δεν προέρχεται από τη βραχυχρόνια μίσθωση, αλλά από άλλους σημαντικούς παράγοντες, αποτελεί μια δικαίωση για το STAMA και το έργο του”, σημειώνει επίσης ο Σύνδεσμος στην ανακοίνωσή του.

Ως προς την απόφαση να ανασταλεί η έκδοση νέων Αριθμών Μητρώου Ακινήτου σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας, ο STAMA την κρίνει ως υπερβολική, καθώς δεν είναι όλες οι περιοχές πιεσμένες και προτείνει η εφαρμογή να γίνεται ανά ταχυδρομικό κώδικα, και να δημοσιοποιήσει η ΑΑΔΕ λεπτομερή στοιχεία, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή και δίκαιη εφαρμογή του μέτρου.

Ο STAMA προτείνει επίσης να εξαιρεθούν οι εταιρείες διαχείρισης από το συγκεκριμένο μέτρο, σημειώνοντας πως αυτό έρχεται σε αντίθεση με την ελεύθερη αγορά και την επιχειρηματικότητα. Προτείνει επιπλέον να εξαιρεθούν και οι επαγγελματικοί χώροι, όπως πρώην γραφεία που μετατρέπονται σε καταλύματα διαμονής.

Σχετικά με την προαναγγελθείσα αύξηση του τέλους κλιματικής αλλαγής, ο STAMA σημειώνει πως θα επιβαρύνει περαιτέρω το κόστος φιλοξενίας, καθιστώντας το ακριβότερο.

Τέλος, ο Σύνδεσμος χαιρετίζει την επίσημη αναγνώριση της συμβολής της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην εθνική οικονομία και την τοπική κοινωνία. “Η βραχυχρόνια μίσθωση αποτελεί υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα που ενισχύει την οικονομία και βελτιώνει τη ζωή πολιτών και τοπικών κοινωνιών”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη