Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2025: Ξανά ώρα Ευρώπης;

Η Κινεζική Πρωτοχρονιά, γνωστή και ως το Φεστιβάλ της Άνοιξης, είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη γιορτή για τους Κινέζους και γιορτάζεται σε διαφορετικές ημερομηνίες κάθε χρόνο, αφού βασίζεται ακόμη και σήμερα στο αρχαίο κινεζικό ημερολόγιο. Η περίοδος των εορτών της κινεζικής Πρωτοχρονιάς είναι γνωστή ως η μεγαλύτερη ετήσια μετακίνηση πληθυσμού στον κόσμο, το λεγόμενο “Chunyun”, όπου εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. Παράλληλα, πολλοί Κινέζοι εκμεταλλεύονται την άδεια για να κάνουν διακοπές, τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Για το 2025, οπότε ξεκινά η χρονιά του Φιδιού, η Κινέζικη Πρωτοχρονιά πέφτει στις 29 Ιανουαρίου, νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως και αυτό αναμένεται να επηρεάσει και τις τουριστικές ροές εκείνη την εποχή.

Για τους Κινέζους, η Ευρώπη ανέκαθεν αποτελούσε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές. Οι πλούσιες ιστορικές και πολιτισμικές παραδόσεις των ευρωπαϊκών χωρών, τα μουσεία και τα εμβληματικά αξιοθέατα, καθώς και οι αγορές πολυτελών ειδών σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Λονδίνο ή η Ρώμη, προσελκύουν μεγάλο αριθμό Κινέζων τουριστών.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Μετά από την παύση των τελευταίων ετών λόγω της πανδημίας και εν μέσω της σταδιακής ανάκαμψης των τελευταίων μηνών, ειδικά για την περίοδο της Kινέζικης Πρωτοχρονιάς του 2025 προβλέπεται ότι θα σημειωθεί αυξημένη τουριστική κίνηση, αφού το άνοιγμα των συνόρων και η άνοδος της μεσαίας τάξης στην Κίνα έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον για μακρινούς προορισμούς. Στη διευκόλυνση των ταξιδιών προς την Ευρώπη συμβάλλουν η αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ κινεζικών και ευρωπαϊκών ταξιδιωτικών πρακτορείων, καθώς και η εξυπηρέτηση των θεωρήσεων (visa).

Ωστόσο, η πρόβλεψη αυτή δεν στερείται προκλήσεων. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, οι οικονομικές συνθήκες και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν το τουριστικό ρεύμα. Ταυτόχρονα, η κλιματική αλλαγή έχει καλλιεργήσει μια τάση για πιο βιώσιμα ταξίδια. Ακόμη, η επέκταση του χειμερινού τουρισμού, όπως τα ταξίδια σε χιονοδρομικά κέντρα των Άλπεων, δείχνει ότι πολλοί Κινέζοι πλέον αναζητούν και νέες εμπειρίες πέρα από τις κλασικές διαδρομές.

Τα τελευταία χρόνια πριν την πανδημία, κατά την περίοδο της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς, η Σαντορίνη αποτελούσε δημοφιλή προορισμό των Κινέζων που προτιμούσαν να γνωρίσουν το νησί τον χειμώνα, μακριά από την έντονη τουριστική κίνηση του καλοκαιριού. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις ότι για το 2025 οι Κινέζοι θα προτιμήσουν διακοπές στην Ευρώπη, μένει να φανεί αν η Σαντορίνη* θα πάρει το -αναλογικά μικρό- μερίδιο που είχε και παλιά, αφού στο μεταξύ τα παραδοσιακά ταξιδιωτικά πρότυπα έχουν επηρεαστεί και συνεχίζουν να επηρεάζονται από τις σύγχρονες τάσεις και τις παγκόσμιες προκλήσεις.

* Σημείωση σύνταξης: Θυμίζουμε ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών ανακατασκευής του διαδρόμου στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, η λειτουργία του θα ανασταλεί από τις 8 έως τις 23 Ιανουαρίου, επομένως για την περίοδο της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς θα λειτουργεί κανονικά. 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη