Santorini Experience 2024 με πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων

Στη Σαντορίνη οι Μιχάλης Μουρούτσος, Παύλος Καγιαλής, Περικλής Ιακωβάκης, Γιώργος Πρίντεζης, Δημήτρης Παπανικολάου, Τζο Αρλάουκας και Θανάσης Χούντρας για σεμινάρια και ομιλίες σε παιδιά και νέους του νησιού

Η Σαντορίνη ετοιμάζεται για 7η χρονιά να υποδεχθεί το Santorini Experience (3-6/10) και μαζί του επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από όλον τον κόσμο που θα αγωνιστούν σε αξεπέραστης ομορφιάς σημεία του νησιού, όπως το Ηφαίστειο και το μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά, με φόντο την εντυπωσιακή Καλντέρα.

Ο αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας από το Ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, μια απόσταση 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.) θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής 4/9 με ώρα έναρξης στις 10:00.

Μια μέρα μετά, το πρωί του Σαββάτου 5/9, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους αγώνες τρεξίματος 15 χλμ., 10 χλμ. και 5 χλμ., στο μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά. Όλες οι διαδρομές θα ξεκινήσουν και θα τερματίσουν στο εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία. Η εκκίνηση για τις διαδρομές των 15 και 10 χλμ. θα δοθεί στις 08:15, ενώ στις 11:00 θα ξεκινήσουν οι δρομείς των 5 χλμ.

Οι εγγραφές είναι ακόμα ανοιχτές εδώ.

Θυμίζουμε ότι για τους δημότες Θήρας οι εγγραφές είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο κατάστημα Alafouzos Sport στα Φηρά. Από εκεί θα μπορούν να παραλάβουν οι συμμετέχοντες και το πακέτο συμμετοχής τους, από την Πέμπτη 3/10, ώρα 10:00.

Το αμιγώς αθλητικό κομμάτι της φετινής διοργάνωσης θα πλαισιωθεί από πολλές και ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις, που απευθύνονται στα νέα παιδιά της Σαντορίνης, φέρνοντας τους νέους κοντά στον αθλητισμό και σε υγιή αθλητικά πρότυπα.

– Μαθήματα taekwondo με τον Μιχάλη Μουρούτσο
Το Σάββατο 5/10, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ Μιχάλης Μουρούτσος θα πραγματοποιήσει μαθήματα taekwondo για παιδιά στις 16:00, ενώ στις 17:00 θα ακολουθήσει σεμινάριο taekwondo στα αγωνιστικά τμήματα των συλλόγων ΑΣ Λέοντες Σαντορίνης, ΑΣ Πάνθηρας και ΑΣ Ολυμπιακή Ακαδημία Σαντορίνης. Όλα τα μαθήματα θα υλοποιηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης.

– Kids Running με τον Περικλή Ιακωβάκη
Ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 400 μ. εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης θα συντονίσει τη δράση Kids Running που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6/10, ώρα 10:00, στο Δημοτικό Γήπεδο Θήρας (Πανθηραϊκού), με νέα παιδιά τοπικών συλλόγων της Σαντορίνης και με τη δυναμική συμμετοχή του ΑΣ Ήφαιστου Θήρας.

– Μαθήματα μπάσκετ από τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Joe Arlauckas
Την Κυριακή 6/10, ώρα 12:00, δύο σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού, o δις πρωταθλητής και ρέκορντμαν της Euroleague με τον Ολυμπιακό Γιώργος Πρίντεζης και ο θρύλος της Euroleague και πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης Joe Arlauckas, θα μυήσουν τα παιδιά του νησιού στα μυστικά του μπάσκετ.

Διαφήμιση

– Ομιλίες από τον Δημήτρη Παπανικολάου περί διαφορετικότητας
Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης Δημήτρης Παπανικολάου θα επισκεφθεί σχολεία του νησιού και θα μιλήσει στους μαθητές για τη διαφορετικότητα. Την Πέμπτη 3/10 στις 09:00 θα είναι στο Γυμνάσιο Φηρών και στις 12:00 στο Γυμνάσιο Μεσαριάς, ενώ την Παρασκευή 4/10 θα μιλήσει στις 08:30 στο Γυμνάσιο Εμπορείου και στις 11:30 στο Λύκειο Φηρών.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, πρεσβευτής του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

– Ομιλία από τον Παύλου Καγιαλή
Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας στο Ρίο Παύλος Καγιαλής, θα βρεθεί το Σάββατο 5/10, ώρα 13:00, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Σαντορίνης και θα μιλήσει για το άθλημα σε παιδιά του Ομίλου.

– Ομιλίες για θέματα οδικής ασφάλειας από τον Θανάση Χούντρα
Στη Σαντορίνη θα βρεθεί και ο προπονητής μηχανοκίνητου αθλητισμού Θανάσης Χούντρας, ο οποίος θα μιλήσει σε μαθητές του νησιού για θέματα οδικής ασφάλειας. Την Πέμπτη 3/10 στις 09:00 θα βρίσκεται στο Λύκειο Ηρών και στις 12:00 στο ΕΠΑΛ στον Πύργο, ενώ την Παρασκευή 4/10 στις 08:30 στο Γυμνάσιο Φηρών και στις 11:30 στο Γυμνάσιο Μεσαριάς.

Το Santorini Experience αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας και της ActiveMedia Group. Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. 

Δείτε περισσότερα στο www.santorini-experience.com

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη