Σαντορίνη: Τα κρουαζιερόπλοια του Οκτωβρίου

Με πέντε προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων ξεκινά σήμερα ο Οκτώβριος, ο πρώτος μήνας μετά τον φετινό Μάιο που ο συνολικός αριθμός αφίξεων δεν θα είναι τριψήφιος. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει και καταγράψει το ημερολόγιο του Atlantea, οι προγραμματισμένες αφίξεις του μήνα στη Σαντορίνη φτάνουν τις 86, λιγότερες κατά 18% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2023 που ήταν 105. Οι αφίξεις θα είναι καθημερινές, με ένα έως επτά πλοία να καταπλέουν στην καλντέρα.

Με βάση τον τρέχοντα προγραμματισμό, μόνο δύο ημέρες του μήνα θα είναι κάπως πιο δύσκολες λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών κρουαζιέρας, η Δευτέρα 21/10 και η Τρίτη 22/10, οπότε αναμένονται πλοία συνολικής δυναμικότητας περίπου 12.000 και 14.000 ατόμων αντίστοιχα. Υπολογίζοντας την πληρότητά τους στο 80%, όπως θα ισχύει στο berth allocation system από το 2025, θα υπάρχει μεν υπέρβαση του επιθυμητού ημερήσιου ορίου των 8.000 επισκεπτών, αλλά δε θα φτάνει στα επίπεδα των δύσκολων ημερών που προηγήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι.

Το ημερολόγιο αφίξεων του Atlantea, που διαρκώς συμπληρώνεται και επικαιροποιείται, μπορείτε να το βλέπετε εδώ. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε να είναι σωστά ενημερωμένο.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη