To Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος επεκτείνεται βόρεια

Στην αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου, στον νομό Φλώρινας, στη βόρεια Ελλάδα, επεκτείνει τις δραστηριότητές του το Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος.

Ο Αρτέμης Καραμολέγκος, ένας από τους πλέον γνωστούς και καταξιωμένους οινοποιούς της Σαντορίνης, αποφάσισε να επενδύσει οινοποιητικά και εκτός νησιού και μάλιστα σε μια περιοχή που επηρεάζεται λιγότερο από την κλιματική αλλαγή, καθώς η αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου, που εκτείνεται σε ένα οροπέδιο ανάμεσα στα βουνά Βέρμιο, Βόρρας (Καϊμακτσαλάν) και Βίτσι, έχει ηπειρωτικό ψυχρό κλίμα.

Τα αμμώδη και σχετικά φτωχά εδάφη του Αμυνταίου σε συνδυασμό με το κλίμα της περιοχής ευνοούν την παραγωγή ντελικάτων και έντονα αρωματικών κρασιών.

Σε πρώτη φάση μισθώθηκαν οι εγκαταστάσεις του Οινοποιείου Δημόπουλος, στο Ξινό Νερό, ενώ ο πρώτος τρύγος ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Τα κρασιά που θα παραχθούν θα είναι από τη βασική ποικιλία της περιοχής, δηλαδή το Ξινόμαυρο, αλλά και από Sauvignon Blanc και Ασύρτικο. Η εμπορική τους ονομασία θα ανακοινωθεί στο επόμενο διάστημα.

Στην ίδια περιοχή θα κατασκευασθεί τα επόμενα χρόνια ένα νέο επισκέψιμο οινοποιείο, όπου θα γίνεται και η παραγωγή των κρασιών.

Με την κίνησή του αυτή, το Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος εισέρχεται στην ομάδα των οινοποιητικών επιχειρήσεων που έχουν ή συμμετέχουν σε οινοποιεία εκτός και εντός Σαντορίνης, όπως δηλαδή η Γαία Οινοποιητική, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, το Κτήμα Τσέλεπου, το Κτήμα Αβαντίς, το Κτήμα Βιβλία Χώρα και πρόσφατα το Κτήμα Άλφα.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη