8 μετάλλια για τη Σαντορίνη στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης

Πιο πλούσια σε σχέση με τα τελευταία τρία χρόνια ήταν η συγκομιδή μεταλλίων που κατάφεραν τα σαντορινιά κρασιά στον 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου της Θεσσαλονίκης. Σημειώνουμε ωστόσο πως τα περισσότερα οινοποιεία της Σαντορίνης δεν συμμετείχαν στον διαγωνισμό, κάτι που αναμφίβολα θα προβληματίσει τους διοργανωτές.

Φέτος λοιπόν, τα οινοποιεία SantoWines, Σιγάλα και Μπουτάρη, απέσπασαν συνολικά 7 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλιο. Αναλυτικά τα βραβευμένα κρασιά είναι τα:

Χρυσό μετάλλιο
Vinsanto 4 ετών παλαίωσης (2004) – SantoWines
Vinsanto 8 ετών παλαίωσης (2003) – SantoWines
Vinsanto (2004) – Κτήμα Σιγάλα
Vinsanto (2008) – Οινοποιία Μπουτάρη
Σαντορίνη (2012) – Κτήμα Σιγάλα
Σαντορίνη Νυχτέρι (2012) – SantoWines
Σαντορίνη βαρέλι (2011) – Κτήμα Σιγάλα

Αργυρό μετάλλιο
Καβαλιέρος (2009) – Κτήμα Σιγάλα

Αξίζει να επισημανθεί ότι το 69% των κρασιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό συγκέντρωσαν βαθμολογία ικανή για μετάλλιο αλλά αποκλείστηκαν από τη βράβευση λόγω του κανονισμού που ορίζει ότι μέχρι το 30% των συμμετεχόντων οίνων μπορούν να βραβευθούν.

Ο 13ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης (4-6/3) διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελωνα της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη HELEXPO. Eίναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Γραφείου Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.) και την αναγνώριση δικαιώματος διοργάνωσης-διεξαγωγής διαγωνισμών οίνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη