Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς για θέματα αντισεισμικής προστασίας διοργανώνει ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).
Το σεμινάριο με τίτλο “Αντισεισμική Προστασία Σχολικών Μονάδων και Παιδικών Σταθμών” θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 1 Μαρτίου, ώρα 11:00.
Κεντρικοί εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι διακεκριμένοι επιστήμονες και στελέχη του ΟΑΣΠ:
– Δρ Ευθύμης Λέκκας, Ομότιμος Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Διευθυντής ΠΜΣ “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων” ΕΚΠΑ και Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΑΣΠ.
– Δρ Βασίλειος Μώκος, Γενικός Διευθυντής ΟΑΣΠ.
– Δρ Κούρου Ασημίνα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του ΟΑΣΠ.
Στο σεμινάριο θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων.
“Ο Δήμος Θήρας ακολουθεί πάντοτε τις τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές και πρακτικές για την προστασία των συμπολιτών μας, δίνοντας μεγάλη σημασία στην πρόληψη και την προετοιμασία”, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θήρας.





