Οινοπαρουσίαση: Θαλασσίτης 2012

Από την παραδοσιακή ποικιλία κρασοστάφυλων του νησιού, το ασύρτικο, ο Θαλασσίτης από τη Γαία Οινοποιητική είναι ένα κρασί Π.Ο.Π. Σαντορίνη, με έντονη προσωπικότητα.

Στο χρώµα είναι λευκοκίτρινο µε ασηµίζουσα χροιά. Τα αρώματα που αναδύει είναι μέσης έντασης και μεγάλης καθαρότητας, συνδυάζοντας εσπεριδοειδή με αχλάδι και με πικάντικες νότες. Έχει μεστή και πλούσια γεύση, ενώ ο όγκος καη η οξύτητα προσδίδουν ιδιαίτερη γευστική διάρκεια.

O Θαλασσίτης αναδεικνύεται καλύτερα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος και ιδιαίτερα συνοδεύοντας θαλασσινά, ψάρια, οστρακόδερμα, αλλά και αρνάκι λεμονάτο. Γενικά, προτιμά γεύσεις μέτριας αρωματικής έντασης, όπου κυριαρχούν το αλμυρό, το ξινό ή το λιπαρό. Δοκιμάστε να το απογειώσετε και με ένα φιλέτο σολωμού στη σχάρα.

Ο αλκοολικός του τίτλος είναι 13%. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 8-10 °C και, αν και λευκό κρασί, μπορείτε να το παλαιώσετε για 2-3 χρόνια, αυστηρά όμως σε θερμοκρασία που δε θα ξεπεράσει τους 12-14 °C. Μετά την παλαίωση, θυμηθείτε να περάσετε τον Θαλασσίτη σε μια φαρδιά καράφα μισή ώρα περίπου πριν τον απολαύσετε. Θα διαπιστώσετε ότι η μεταλλικότητά του θα έχει υποχωρήσει, ενώ αρώματα φρούτων και μελιού θα ντύνουν το σώμα του.

Η προτεινόμενη λιανική τιμή του Θαλασσίτη είναι 12,70 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη