Έργο ανάπλασης στην περιοχή του Τουριστικού Περιπτέρου των Φηρών

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας ενέκρινε τη μελέτη του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΦΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ». Το έργο αφορά στο Τουριστικό Περίπτερο των Φηρών και στον περιβάλλοντα χώρο του.

Συγκεκριμένα η Τεχνική Έκθεση της προαναφερόμενης μελέτης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής : “…Το έργο αφορά τη διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου στο τουριστικό περίπτερο των Φηρών με σκοπό να υπάρχει ένας χώρος όπου θα μπορούν οι πολίτες και επισκέπτες του νησιού, να ενημερωθούν για τις εκδηλώσεις του Δήμου Θήρας και ειδικότερα για θέματα σχετικά με την γαστρονομία, καθώς ο Δήμος Θήρας ανακήρυξε το 2013 Έτος Γαστρονομίας και συνεπώς απαιτείται η θερμή και έμπρακτη υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας”.

Σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση θα γίνουν οι εξής εργασίες: Καθαίρεση χτιστού καθίσματος από την όψη του κτίσματος και αλιτάνων, αποξήλωση παλαιάς πέργκολας και κουφωμάτων, καστασκευή στηθαίου, ύψους 0,80μ. για οριοθέτηση του χώρου και χτιστών καθιστικών, επιχρίσματα και χρωματισμοί, τοποθέτηση νέων κουφωμάτων στο τουριστικό περίπτερο, κατασκευή πέργκολας, τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Αργυρός ανέφερε και έγινε δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο: “…Θα πρέπει να προσεχθεί το ύψος του τοιχίου ώστε να μην αποκόψει οπτικά τα καταστήματα που βρίσκονται ένα επίπεδο κάτωθεν της πλατείας από το αγοραστικό κοινό…και επίσης, προτείνω την διαπλάτυνση και διαμόρφωση των σκαλοπατιών της ανατολικής πλευράς, ώστε να είναι προσβασιμότεροι και επισκέψιμοι, οι χώροι κάτωθεν του περιπτέρου, που μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν είτε ως αποθηκευτικοί, είτε ως εκθετήρια, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.…”

O συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι #21.736,00# €, μαζί με τον ΦΠΑ 16%.

 

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη