Σε ΦΕΚ η ίδρυση του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Θήρας

Share

Ακούστε το άρθρο

Μια σημαντική διεκδίκηση της εκπαιδευτικής κοινότητας της Σαντορίνης γίνεται πραγματικότητα με την ίδρυση Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) με έδρα τη Σαντορίνη, σύμφωνα με την απόφαση που συνυπογράφουν η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ο Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος και ο Υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, και η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 6642/06.11.2026.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της σταθερής και συστηματικής προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής, η οποία επί σειρά ετών ανέδειξε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας μέσα από συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και συνεχή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Όπως τονίζει ο Δήμος Θήρας, η δημιουργία της νέας δομής αποτελεί ουσιαστική παρέμβαση για την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών και των οικογενειών του νησιού σε εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης, συμβουλευτικής και εκπαιδευτικής υποστήριξης. Μέχρι σήμερα, οι σχετικές ανάγκες εξυπηρετούνταν από το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Σύρου, γεγονός που συχνά απαιτούσε μετακινήσεις εκτός νησιού, με σημαντικό οικονομικό και χρονικό κόστος για τις οικογένειες.

Η στέγασή του του νέου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. έχει ήδη δρομολογηθεί στο ανακαινισμένο κτήριο του πρώην Ταχυδρομείου στο Εμπορείο. Το επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών στελέχωσης της νέας δομής με το απαραίτητο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, ώστε να τεθεί το συντομότερο δυνατό σε πλήρη λειτουργία.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Θήρας απευθύνει ευχαριστίες προς την Υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παπαδομαρκάκη, καθώς και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπο Ψαρά, για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

“Η ίδρυση του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Θήρας ενισχύει ουσιαστικά τις δυνατότητες στήριξης της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας και φέρνει μια αναγκαία δημόσια υπηρεσία πιο κοντά στους μαθητές, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς του νησιού”, καταλήγει ο Δήμος Θήρας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη