Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο της LE MONDE στο πλαίσιο του “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”, με τη συνεργασία του Δήμου Θήρας και της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης

Στην φωτογραφία οι καθηγητές μαγειρικής της σχολής LE MONDE κύριοι Μάκης Καλόσακας και Αχιλλέας Παναγούλης, ο διευθυντής της κ. Νίκος Βελισσαρόπουλος, η καθηγήτρια οινολογίας κ. Μαρία Τζίτζη και ο Γ.Γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης και Διευθύνων Σύμβουλος των Caldera Collection Hotels κ. Ανδρέας Πατηνιώτης

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Μαίου, στους χώρους του “Αρχοντικού Μαρκεζίνη”, στη Μεσαριά, το σεμινάριο της σχολής τουριστικών σπουδών, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής “LE MONDE” στο πλαίσιο του “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”, με την συνεργασία του Δήμου Θήρας και της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε Γαστρονομικό Σεμινάριο με θέμα: “Τοπικά Προϊόντα. Διεθνής Γαστρονομική Απόλαυση” με τους καθηγητές της σχολής να αναδεικνύουν τα μοναδικά προϊόντα της Σαντορίνης, σε εδέσματα υψηλής γαστρονομικής αξίας. Όλα τα εδέσματα συνοδεύτηκαν από τα μοναδικά κρασιά της Σαντορίνης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δημιουργήθηκαν, στους χώρους που πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση, από τους καθηγητές της σχολής κ.κ. Καλόσακα Μάκη, Παναγούλη Αχιλλέα και της κα Μαρία Τζίτζη, τέσσερα ιδιαίτερα και ξεχωριστά πιάτα που αποτελούνταν από προϊόντα της Σαντορίνης και τα οποία συνοδευμένα απο το κρασί που ενδείκνυται για το κάθε ένα, δόθηκαν για γευστική δοκιμή σε όλους όσους παρακολούθησαν την εκδηλωση.

Τα πιάτα που δημιουργήθηκαν και παρουσιάστηκαν ήταν :

“Χαβιάρι” λευκής μελιτζάνας με χταπόδι μαριναρισμένο με 2 τρόπους και τσίπς μελιτζάνας

“Μπαβαρουάζ” φάβας σε βάση μυρωδάτης ζύμης και miroir τομάτας Σαντορίνης

“Φιλέτα” μπαρμπουνιού με ζεστή καπνιστή “ηφαιστειακή” φάβα και αφρό κάπαρης

Γλυκιά μπάς σοκολάτας με γλυκό μελιτζανάκι και σορμπέ βινσάντο με μελισσόχορτο

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα απο 65 άτομα, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εστιατορίων και εργαζόμενοι σε αυτά, ενώ κρασιά τους προσέφεραν δωρεάν όλα τα οινοποιεία της Σαντορίνης. Το σεμινάριο απευθυνόταν σε εργαζόμενους σε θέση μάγειρα σε επαγγελματική κουζίνα. Η παρακολούθηση ήταν δωρεάν.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ανακαινισμένου “Αρχοντικού Μαρκεζίνη” στη Μεσαριά, με την δωρεάν παραχώρησή τους απόπλευράς των ιδιοκτητών τους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη