Γιάννης Γαλαίος: Ομιλία για την ψηφιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Καλλίστης

Γιάννης Γαλαίος

Το “ατλαντίς” παρουσιάζει σήμερα, με ιδιαίτερη χαρά, το πλήρες κείμενο της εισαγωγικής τοποθέτησης του φιλολόγου κ. Γιάννη Γαλαίου,  στην εκδήλωση για την παρουσίαση μέρους του μέχρι σήμερα ψηφιοποιημένου αρχείου του πρώην Δήμου Καλλίστης Θήρας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουνίου, στο εντευκτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου “Εστία Πύργου Καλλίστης”.

Η ψηφιοποίηση αυτή είναι προφανές ότι έχει ευρύτερη ιστορική και πολιτιστική σημασία για τη Σαντορίνη και είναι ευτυχής συγκυρία που έχει την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Θήρας και την αμέριστη βοήθεια του ίδιου του Δημάρχου Θήρας κ. Αναστάσιου Νικολάου Ζώρζου.

Η τοποθέτηση του κ. Γαλαίου περιστράφηκε γύρω από τρία βασικά θεματικά κέντρα: α) το εγχείρημα της ψηφιοποίησης, β) την προσωπικότητα του επιστημονικού της υπευθύνου και γ) την ταυτότητα του αγνώστου δήμου Καλλίστης, η ζωή του οποίου περιγράφεται μέσα στα έγγραφα του Ιστορικού του Αρχείου.

Προκειμένου να διατηρηθεί η εξαιρετική μορφοποίηση του γραπτού κειμένου, που μας απέστειλε ο κ. Γιάννης Γαλαίος, μετατρέψαμε το έγγραφο σε αρχείο μορφής pdf. Παρακαλούμε να το διαβάσετε ακολουθώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

Giannis_Galaios_omilia_22_jun_2013

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη