Στον Πειραιά οι “Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας” το 2015

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε σήμερα τις περιοχές όπου θα φιλοξενηθούν οι “Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας” από το 2015 έως το 2019.

Το 2015, οι “Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας” θα φιλοξενηθεί από την Ελλάδα, στην πόλη του Πειραιά, αναδεικνύοντας δυόμισι χιλιάδες χρόνια ναυτικής ιστορίας στην καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου. Οι περιοχές για τα επόμενα χρόνια θα είναι η Μάγχη με το λιμάνι Poole (Μεγάλη Βρεττανία) το 2016, η Βαλτική με το Turku (Φινλανδία) το 2017, η Μαύρη Θάλασσα με τo Μπουργκάς (Βουλγαρία) το 2018 και ο Ατλαντικός με τη Λισσαβόνα (Πορτογαλία), το 2019.

Η Επίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων και Ναυτιλίας σχολίασε την απόφαση του Συμβουλίου ως εξής: “Αυτή είναι μια σημαντική ημερομηνία για τη θαλάσσια πολιτική της ΕΕ. Η επιλογή των πόλεων που φιλοξενήσουν τις “Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας” αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Ευρώπης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα κράτη μέλη για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους, και ελπίζω ότι οι “Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας” θα συνεχιστούν και θα είναι ένα σύμβολο της επιτυχούς ανάπτυξης της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής για πολλά χρόνια στο μέλλον”.

Κάθε χρόνο από το 2008, οι “Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας” είναι η γιορτή της ναυτιλιακής κοινότητας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ευρωπαϊκής οικονομίας. Γύρω από την ημερομηνία της 20ης Μαΐου, ένα ετήσιο συνέδριο φέρνει σε επαφή τους πολίτες, τους δημόσιους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Το 2013 οι “Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας” πραγματοποιήθηκαν πριν από ένα μήνα στη Βαλέτα (Μάλτα) και είχαν μεγάλη επιτυχία, με περισσότερους από 850 συμμετέχοντες και ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου. Οι “Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας” του επόμενου έτους θα πραγματοποιηθούν στη Βρέμη (Γερμανία) και θα είναι αφιερωμένες στην καινοτομία και τις τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη