Νέοι δρόμοι για την αεροπλοΐα – Το ηλιακό αεροπλάνο διέσχισε με επιτυχία την Αμερική

Το Solar Impulse, το ηλιακό αεροπλάνο των Ελβετών πρωτοπόρων Bertrand Piccard και André Borschberg, προσγειώθηκε με επιτυχία, στις 6 Ιουλίου 2013, στο αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης, θέτοντας ένα νέο ορόσημο στην ιστορία της αεροπορίας. Για πρώτη φορά, ένα αεροπλάνο μπόρεσε να πετάξει ημέρα και νύκτα, τροφοδοτούμενο αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια και να διασχίσει τις ΗΠΑ από τη δυτική έως την ανατολική ακτή, χωρίς τη χρήση έστω και μιας σταγόνας καυσίμου.

Η άφιξη του Solar Impulse στη Νέα Υόρκη σηματοδότησε την κορύφωση του φιλόδοξου ταξιδιού του σε ολόκληρη την Αμερική, το οποίο ξεκίνησε στις 3 Μαΐου στο Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια. Το ταξίδι διήρκεσε συνολικά 105 ώρες και 41 λεπτά για 3511 μίλια πτήσης με μέση ταχύτητα 28,8 μίλια την ώρα. Πριν φτάσει στη Νέα Υόρκη, οι Bertrand Piccard και André Borschberg πέταξαν εναλλάξ το Solar Impulse στο Φοίνιξ, στο Ντάλας-Fort Worth, στο St Louis, στο Cincinnati και στην Ουάσιγκτον DC. Το αεροπλάνο σταμάτησε σε κάθε μία από αυτές τις πόλεις δίνοντας την ευκαιρία να διοργανωθούν δημόσιες παρουσιάσεις του και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούσαν στη χρήση καθαρών τεχνολογιών, σε θέματα ενεργειακής απόδοσης κλπ.

Η πτήση αυτή ήταν είναι ένα ακόμα βήμα προς το μεγάλο στόχο του 2015, όταν ένα μεγαλύτερο ηλιακό αεροπλάνο θα επιχειρήσει να κάνει το γύρο του κόσμου και να ανοίξει νέους δρόμους για μια αεροπλοΐα με μηδενικό κόστος καυσίμων.

Δείτε προηγούμενη σχετική ανάρτησή μας ΕΔΩ.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη