Red Bull Art of Motion στη Σαντορίνη, στον παράδεισο των freerunners

Δύο μέρες μέχρι τον προκριματικό στις 11/9 και πέντε μέρες μέχρι τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 14/9 και η Σαντορίνη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φίλων του parkour.

Το Red Bull Art of Motion, το μεγαλύτερο freerunning event του πλανήτη επιστρέφει για 3η χρονιά στη Σαντορίνη και στις 14 Σεπτεμβρίου θα συγκεντρώσει 18 κορυφαίους αθλητές από όλο τον κόσμο που καλούνται να αποδείξουν το ταλέντο τους στην έμπειρη κριτική επιτροπή, διανύοντας ελεύθερα την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού, με στόχο μια θέση στο βάθρο.

Δεκατρείς αθλητές έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στον τελικό του Σαββάτου, ενώ οι πέντε τελευταίες θέσεις θα προκύψουν από τον προκριματικό της Τετάρτης. Οι μέχρι τώρα συμμετέχοντες είναι οι εξής:

Pavels “Pasha” Petkuns: Ο “Pasha” είναι ο πρωταθλητής των δύο προηγούμενων event στη Σαντορίνη! Το freeruning του δίνει όλα όσα θέλει να έχει στη ζωή του: φίλους, φαγητό και νέες εμπειρίες.

Yoann Leroux: Ο Yoann ζεί τώρα στις ΗΠΑ και εξασκεί το freerunning για περισσότερα από 3 χρόνια. Η ζωή κι ο θάνατος δεν τον τρομάζουν πια γιατί εστιάζει σε όσα μπορεί να καθορίσει.

Marcus Gustafsson: Ο Marcus ζει για το parkour από τότε που ήταν 9 χρονών. Έχει βρεθεί στο βάθρο αρκετών διαγωνισμών Art of Motion, όχι όμως στης Σαντορίνης. Το όνειρό του είναι να συνεχίσει να ζει όπως τώρα!

Luci Romberg: Η Luci είναι επαγγελματίας stuntwoman από τις ΗΠΑ. Της αρέσει να ταξιδεύει και να κάνει freerunning video. Το αγαπημένο της trick είναι το double aerial twist.

Luis Alkmin: Ο Luis από την Πορτογαλία ξεκίνησε το 2007. Το sport αυτό είναι σημαντικό γι’ αυτόν, γιατί τον βοηθά να ξεπερνά τους φόβους του και τον κάνει να αισθάνεται ελεύθερος!

Alexander Zyulev: Ο Alex από τη Ρωσία θεωρεί το freerunning το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή του. Κάνει προπονήσεις περισσότερο από 8 χρόνια και είναι πολύ χαρούμενος που μοιράζεται το πάθος του!

Aleksandra “Sheva” Shevchenko: Η “Sheva” από τη Ρωσία, ήταν στο παρελθόν αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής με συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις. Tο parkour είναι το χόμπι της ζωής της, αυτό που το κάνει τόσο μοναδικό είναι οι φίλοι, τα ταξίδια αλλά και η ελευθερία που της δίνει.

Bart van der Linden: Ο Bart μεγάλωσε σ’ ένα χωριό της Νορβηγίας. Άρχισε να ασχολείται με το parkour όταν η μητέρα του του χάρισε ένα τραμπολίνο. Λατρεύει το freerunning γιατί του δίνει την ευκαιρία να βιώνει διαφορετικές εμπειρίες κάθε μέρα, αλλά και να βρίσκεται στα πιο απίθανα μέρη.

Vincent Coryell: Ο Vinnie από τις ΗΠΑ είχε πάντα πολύ πάθος για ό,τι έκανε – το ίδιο ισχύει και για το parkour. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με το parkour το 2008 και το 2011 κέρδισε τη 2η θέση στο Red Bull Art of Motion 2011 στο Κουβέιτ, καθώς και το “Sickest Trick Award”.

Stanislavs Lazdans: Ο Stanislavs από την Λεττονία δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα μπορούσε να καταφέρει ο ίδιος τα tricks και τα flips που έβλεπε σε videos freerunning. Άρχισε να ασχολείται με το parkour σε ηλικία 15 ετών μαζί με τον Pasha Petkuns, που τον ενέπνευσε.

Pamela Forster: Η Pamela από την Αυστρία ασχολείται με το parkour από 20 ετών και πριν από αυτό ασχολούνταν με τη γυμναστική. Αγαπάει το άθλημα επειδή της προσφέρει απεριόριστες προκλήσεις. Πιστεύει ότι το Red Bull Art of Motion είναι μια σπουδαία ευκαιρία να συναντήσει αθλητές από άλλες χώρες και να προπονηθεί μαζί τους.

Jesse La Flair: Ο Jesse La Flair, κασκαντέρ, γνωστός ως “American Ninja Warrior”, είναι αθλητής του parkour και επαγγελματίας freerunner, ο οποίος ζει στο Los Angeles. Ο Jesse πρόσφατα έγινε μέλος της ομάδας Tempest Freerunning.

Erica Madrid: Η Erica Madrid από την Αμερική ασχολείται με το parkour τα τελευταία 3,5 χρόνια. Ξεκίνησε την ενόργανη γυμναστική σε ηλικία 2 ετών και έχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς από τότε. Αγαπημένο της trick είναι το inward flyaway laché.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη