Μήνυμα Δημάρχου Θήρας για τα Χριστούγεννα

Μήνυμα απέστειλε ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος με την ευκαιρία των Χριστουγέννων. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

Για άλλη μια χρονιά θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, γιορτή που κρατάει 2013 χρόνια. Και μόνον η διάρκεια αυτή, από μόνη της, δείχνει την σημασία της για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που βρίσκουν απάντηση στην διδασκαλία του Ιησού Χριστού, στα ερωτήματα που γεννά η ίδια η ύπαρξή μας και η ανάγκη συμβίωσης με τους συνανθρώπους μας.

Η θρησκευτική μας παράδοση θέλει την γιορτή της Γέννησης του Χριστού σαν την αφετηρία ενός  καινούργιου κόσμου, που προτάσσει την αγάπη σαν την κυρίαρχη αξία της οργάνωσης του προσωπικού και κοινωνικού βίου. Η ουσιαστική αγάπη για τον εαυτό μας, πλάσμα σπουδαίο αφού κατά τα Ευαγγέλια είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση Θεού και η αγάπη για τους συνανθρώπους μας, σαν στάση ζωής, δίνει διέξοδο σε πολλές δυσκολίες και παγίδες που προκαλεί η ατελής μας φύση. Έτσι η ένταση που προκαλούν ο εγωϊσμός, ο θυμός, η οργή, το μίσος και άλλες επιθετικές ιδιότητες της ανθρώπινης φύσης, που προκύπτουν κάτω από τις διάφορες συνθήκες του βίου μας, περιορίζονται, δίνουν τόπο για μια πιο νηφάλια σκέψη, με αποτέλεσμα η ζωή να γίνεται πιο υποφερτή και η δυναμική της αντιπαλότητας να παραχωρεί την θέση της σε συμπεριφορές που οδηγούν στην επίλυση των πάσης φύσεως προβλημάτων.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων, συμπυκνωμένο στην έννοια της αγάπης, είναι η υπενθύμιση μιας ανάγκης αλλά και ιδιότητας της ψυχής μας και μιας πολύ σπουδαίας δυνατότητας της κοινωνικής μας έκφρασης, που επιτρέπει  την πραγματική πρόοδο και ευημερία αφού το προσωπικό συμφέρον συμπίπτει με το συμφέρον του συνανθρώπου μας και επομένως της κοινωνίας, είτε μιλάμε για μικρότερες ή μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες, για την οικογένειά μας ή  την γειτονιά μας, το χωριό μας ή την πατρίδα μας  ή για τον κόσμο όλο.

Σήμερα που ο κόσμος λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας είναι όλο και πιο κοντά μας και η διαχείριση των προβλημάτων του πλανήτη είναι και πρόβλημα και της πιο μικρής υποδιαίρεσης της κοινωνίας,  το μήνυμα των Χριστουγέννων, με την υπενθύμιση ότι έχουμε ανάγκη τον διπλανό μας για να  προχωρήσει καλύτερα η ζωή, με αλληλεγγύη, περισσότερη δικαιοσύνη και με σεβασμό στον πλανήτη που μας φιλοξενεί, παραμένει επίκαιρο και δυναμικό.

Θα ήθελα από την καρδιά μου να ευχηθώ προσωπική ευτυχία στον καθένα και στην κάθε μια από εσάς και στις οικογένειές σας με υγεία και πρόοδο και επιθυμία να πασχίζουμε να γίνει καλύτερη η ζωή στον τόπο μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη