Πλήρης φραγή επικοινωνιών των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων

mobilepwΔυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης των δυνατοτήτων επικοινωνίας ενός κλεμμένου κινητού τηλεφώνου, έστω και αν αντικατασταθεί η κάρτα SIM, τίθεται σε άμεση εφαρμογή μετά από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που ήδη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με την απόφαση οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας τηρούν λίστες με τους Διεθνείς Κωδικούς Κινητών Τηλεφώνων (International Mobile Equipment Identity, IMEI) κλεμμένων συσκευών των χρηστών. Η εγγραφή του IMEI ενός κινητού στη λίστα αυτή πραγματοποιείται μετά από σχετική έγγραφη αίτηση του χρήστη.

Για να μάθετε τον κωδικό ΙΜΕΙ του κινητού σας αρκεί να πλητρολογήσετε *#06# και θα εμφανιστεί στην οθόνη του.

Κάθε πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας αποστέλλει ανά εβδομάδα στους υπόλοιπους παρόχους τους κωδικούς IMEI κλεμμένων συσκευών των χρηστών του, ενώ δύναται να εισάγει στη λίστα με τα ΙΜΕΙ που τηρεί και ΙΜΕΙ συσκευών που έχουν δηλωθεί ως κλεμμένες σε άλλες χώρες παγκοσμίως.

Κάθε πάροχος απαγορεύει τη λήψη ή/και παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας ηλεκτρονικών επικοινωνιών από συσκευή με IMEI που ανήκει στη λίστα με τους Κωδικούς ΙΜΕΙ κλεμμένων συσκευών την οποία τηρεί.

Η εγγραφή του IMEI ενός κινητού στη λίστα με τους Διεθνείς Κωδικούς Κινητών Τηλεφώνων κλεμμένων συσκευών των χρηστών μπορεί να πραγματοποιηθεί και μετά από σχετικό αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας ή άλλης διωκτικής Αρχής της χώρας.

Το πλήρες κείμενο της παραπάνω απόφασης της ΕΕΤΤ μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: FEK_1044B_2014_EETT

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη