Θερινό σχολείο για την ελληνική γλώσσα στη Σαντορίνη

Περίπου 70 άτομα από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο θα βρεθούν φέτος το καλοκαίρι στη Σαντορίνη προκειμένου να παρακολουθήσουν το Καλοκαιρινό Σχολείο για την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό. Το πρόγραμμα διοργανώνεται για δέκατη ένατη συνεχή χρονιά από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και είναι η πρώτη φορά που θα γίνει στη Σαντορίνη.

Οι μαθητές, ηλικίας 17-84 ετών, με έκδηλο φιλελληνικό πνεύμα και στην πλειονότητά τους γνώστες της ελληνικής ιστορίας και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, θα βρεθούν στη Σαντορίνη για να έρθουν πιο κοντά στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, να γνωρίσουν από κοντά την Ελλάδα και τους Έλληνες του σήμερα. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια δύο εβδομάδες και εκτός από το θεωρητικό μέρος, περιλαμβάνει και πολλές δραστηριότητες όπως πολιτιστικές επισκέψεις, σεμινάρια μαγειρικής, εκμάθηση τραγουδιών, γνωριμία με τις παραδόσεις του τόπου και επαφή με απλούς ανθρώπους, κατοίκους των χωριών του νησιού.

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται ανά δεκαπενθήμερο κατά το διάστημα 16 Ιουνίου-19 Σεπτεμβρίου σε γκρουπ ανάλογα με το επίπεδο των μαθητών, καθώς πολλοί από αυτούς παρακολουθούν κάθε χρόνο το θερινό σχολείο και θεωρούνται προχωρημένοι. Το κτήριο που θα φιλοξενήσει το σχολείο βρίσκεται απέναντι από την παραδοσιακή ταβέρνα του Γερομανώλη, στο Μεγαλοχώρι.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού μπορείτε να βρείτε στο www.hcc.edu.gr ή στο τηλέφωνο 2286082820.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη