Ο Γ. Ηλιού νέος πρόεδρος του δικτύου ΔΑΦΝΗ

Ο νέος Πρόεδρος της Δάφνης κ. Ηλιού απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο για την ανακύκλωση στις νησιωτικές περιοχές, που πραγματοποιήθηκε 22-23/5/2015, στη Σαντορίνη – κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος

Με τον αντιδήμαρχο Κύθνου, κ. Γιώργο Ηλιού, να αναλαμβάνει την προεδρία του νέου ΔΣ, πραγματοποιήθηκαν πριν λίγο καιρό οι αρχαιρεσίες του Δικτύου Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου ΔΑΦΝΗ.

Η πλήρης σύνθεση του νέου ΔΣ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ηλιού Γεώργιος (Αντιδήμαρχος Κύθνου)
Αντιπρόεδρος: Μπαμπούνης Ανδρέας (Δήμαρχος Σίφνου)
Γραμματέας: Μάγγος Φώτης (Δήμαρχος Λειψών)
Μέλη: Αδαμίδης Κων/νος (Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου), Δαμουλάκης Γεράσιμος (Δήμαρχος Μήλου), Φωστιέρης Νικόλαος (Δήμαρχος Αμοργού), Τζιμής Ευστράτιος (Αντιδήμαρχος Λέσβου)

Στο δίκτυο ΔΑΦΝΗ συμμετέχουν 2 Περιφέρειες και 33 νησιωτικοί Δήμοι. Σκοπός του είναι η προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στα νησιά του Αιγαίου. Σύμφωνα με το καταστατικό η αειφόρος ανάπτυξη συνδέεται άμεσα: (α) με την ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών (β) με την προώθηση των ήπιων πηγών (γ) με τη χωρική οργάνωση και τον έλεγχο της δόμησης (δ) με τη διατήρηση της φύσης και των μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων (ε) με τη στήριξη του ποιοτικού τουρισμού και των μορφών εναλλακτικού τουρισμού (στ) με τον προγραμματισμό βασικών έργων υποδομής στο νησιωτικό χώρο όπου η περιβαλλοντική συνιστώσα θα είναι ουσιαστική (ζ) με την προώθηση των νέων τεχνολογιών, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας (η) με την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών (θ) με την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης (ι) με την συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς και σχήματα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη