Η κινητή μονάδα μαστογράφου στη Σαντορίνη

H Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου, η οποία περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, το διάστημα 6-9 Ιουνίου θα βρίσκεται στη Σαντορίνη, στο χώρο του Κέντρου Υγείας.

Σε μαστογραφικό έλεγχο μπορούν να υποβληθούν γυναίκες ηλικίας 40-70 ετών, που να μην έχουν κάνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, και χωρίς ιστορικό καρκίνου του μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό. Για την εξέταση απαιτείται έγκαιρο τηλεφωνικό ραντεβού στα τηλέφωνα 2286360101 και 2286360109 μεταξύ 14:00-16:00.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, καθώς ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται σε 4.500. Παρά την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπισή της τα τελευταία χρόνια δίνει αισιόδοξα μηνύματα, καθώς αφενός η ιατρική επιστήμη έχει προοδεύσει και αφετέρου ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η μαστογραφία είναι η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και όλες οι επιστημονικές εταιρείες συστήνουν σε γυναίκες άνω των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο κάθε 1-2 χρόνια. Είναι μια εξέταση ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη