Εγκαίνια έκθεσης ξυλογλυπτικής και γλυπτικής σε πεπιεσμένο χαρτί, το Σάββατο στον Πύργο

ekthesi_xyloglyptikis
Κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγθος

Έκθεση ξυλογλυπτικής και γλυπτικής πεπιεσμένου χαρτιού θα φιλοξενείται στο εκθετήριο της Εστίας, στην κεντρική πλατεία του Πύργου, από τις 17 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν το βράδυ του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου στις 19:30.

Οι μαθητές του Δ’ τμήματος προχωρημένων ενηλίκων του εργαστηρίου υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση του δασκάλου τους, παρουσιάζουν τη δουλειά τους με έργα γλυπτικής σε ξύλο και πεπιεσμένο χαρτί.

Θα εκτεθούν ολοκληρωμένα έργα και μοτίβα σε διάφορους ρυθμούς και έργα που είναι σε εξέλιξη, δείχνοντας βήμα-βήμα  τα στάδια τους. Σκοπός της έκθεσης και των εργαστηρίων είναι να φέρει πιο κοντά αυτή την πανάρχαια τέχνη που είναι προς εξαφάνιση, τους κατοίκους της Σαντορίνης, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού. Ήδη μέσα σε 3 χρόνια που λειτουργεί το Εργαστήρι, περισσότερα από 300 άτομα (38 τμήματα συνολικά) παρακολούθησαν τα μαθήματα, δημιουργώντας έναν πυρήνα ανθρώπων που εξελίσσεται μέσα από την τέχνη της ξυλογλυπτικής και την ιστορία της.

ergastirio_xyloglyptikisΣτην έκθεση συμμετέχουν οι μαθητές: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΥ, ΑΙΜΙΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΑΔΙΑΣ, HELEN TOMSON, ΒΙΚΥ ΚΟΛΙΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ  ΚΟΤΣΑΝΑΡΟΥ, JOSE LUIS  MENTOZA MACHANO, VENDOULA SPIPLOVA, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ, ANDREA TRICHA, ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ, ΑΝΝΑ ΜΠΑΚΗ- ΦΩΚΑ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ -CESARIOS- ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, ώρες 11:00-13:00 & 18:00-20:00

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη